Vakantiegeld uitbetalen

Vakantiegeld uitbetalen van Brightbox Hr

Door: Brightbox Hr  13-08-2008
Trefwoorden: Arbeidsvoorwaarden, Vakantiegeld, Flexibele Arbeidsvoorwaarden

Een aardig artikel van Maarten Schinkel over het vakantiegeld op www.nrc.nl. Veel werkgevers geven het vakantiegeld in mei en dat is inderdaad een eigenaardige gewoonte. De spreiding van de vakantie wordt in het artikel genoemd. Maar verder is zelfs in de zomer op vakantie gaan geen reden om in mei vakantiegeld uit te keren. Ook dan moeten vluchten en de (leukste) huisjes vaak uiterlijk geboekt en betaald worden voor februari.

Gelukkig kan het ook anders. Bij ABN AMRO maakt het vakantiegeld deel uit van een maandelijks uitgekeerd budget dat medewerkers besteden aan arbeidsvoorwaardelijke producten (denk bijvoorbeeld aan levensloop, spaarloon of een inkomensverzekering). Doe je dat niet dan wordt het budget gelijk met het salaris uitbetaald. Tenzij je zelf reserveert en op die manier spaart voor het uitbetalen op een later moment in het jaar. Zo kan je zelf vakantiegeld regelen op het moment dat het jou uitkomt, gedurende het gehele jaar via een eenvoudige intranet toepassing (de zogenaamde Benefit shop).

Naast de verhoogde flexibiliteit voor de medewerker is het voor de administratie ook makkelijker om maandelijks af te rekenen. Herrekenen bij vertrekkende medewerkers is niet of nauwelijks meer nodig. Alle partijen hebben dus voordeel bij deze aanpak. Er zijn naast ABN AMRO nog enkele werkgevers die dit systeem hanteren. Er zijn dus wel werkgevers die vertrouwen hebben in de volwassenheid van ‘hun’ burgers. En terecht.

Lees meer over de Benefit shop op http://www.brightboxhr.com/benefit-shop.html?section=3

Gijs Prast
Namens Brightbox BV, dochter van ABN AMRO

Brightbox identificeert best practice HR toepassingen van ABN AMRO en maakt deze beschikbaar voor andere ondernemingen. Zo ontstaat directe meetbare controle over uw HR management, een factor die voor veel bedrijven steeds belangrijker wordt voor het bereiken van succes. Producten van Brightbox zorgen voor kostenbesparing door flexibelere arbeidsvoorwaarden in een digitaal systeem (Benefit shop), optimalisering van externe inhuur van consultants (External staffing desk) en het voorkomen van ziekteverzuim (Gezond & Vitaal HR). Verder zorgt de HPO scan voor een hogere performance.

Trefwoorden: Arbeidsvoorwaarden, Brightbox, Flexibele Arbeidsvoorwaarden, Vakantiegeld,