TRANSPARANTE ‘FAIR TRADE’

TRANSPARANTE ‘FAIR TRADE’ van Cafe del Mar

Door: Cafe del Mar  10-07-2013
Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Fair Trade

Met de aankoop van onze koffie doneert u $ 1,- per kg aan een fonds, dat onder beheer staat van Stichting Solidaridad. Dat is ruim 10 x zoveel als bij de traditionele ‘fairtrade’ Max Havelaar-toeslag, die per baal van 69 kilo ruwe koffie $ 5,- bedraagt. Op deze website kunt u de voortgang van het project volgen waar uw bijdragen aan worden gedoneerd. Met de donaties uit dit fonds zorgt Solidaridad metterdaad en ter plaatse voor verbetering van inefficiëntie van de koffielanderijen, alsmede voor onderwijs aan vrouwen en kinderen van de boerenfamilies. Volgens Solidaridad en Unicef ligt hier de belangrijkste sleutel tot het terugdringen van de armoede.

Trefwoorden: Cafe del Mar, Duurzaam Ondernemen, Fair Trade, Fairtrade, Fair-trade, Goed Doel, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Andere producten en diensten van Cafe del Mar

SINGLE ORIGIN van Cafe del Mar thumbnail
10-07-2013

SINGLE ORIGIN

Cafe del Mar, leverancier van een van de allerbeste koffiesoorten ter wereld; de Stricktly Hard Bean, Arabica Platanillo.


ZUIVER ARABICA van Cafe del Mar thumbnail
10-07-2013

ZUIVER ARABICA

Cafe del Mar is leverancier van 100% Arabica bonen!


RAINFOREST ALLIANCE van Cafe del Mar thumbnail
10-07-2013

RAINFOREST ALLIANCE

Onze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd.


DUURZAME VERPAKKINGEN van Cafe del Mar thumbnail
10-07-2013

DUURZAME VERPAKKINGEN

De zakken worden niet bedrukt, maar gestickerd bij Scorlewald in Schoorl, een instelling waar mensen met een geestelijke beperking wonen en werken. Zo dragen ook zij hun steentje bij aan uw product.


DAGVERS GEBRAND van Cafe del Mar thumbnail
10-07-2013

DAGVERS GEBRAND

De tijd tussen het branden en de levering aan u is bijzonder kort. Hierdoor blijven geur, smaak en aroma het best bewaard.