www.bereikbareregiorotterdam.nl genomineerd voor de VanAnaarBeter prijs.

www.bereikbareregiorotterdam.nl genomineerd voor de VanAnaarBeter prijs. van Connected Strategische Veranderingsprocessen

Door: Connected Strategische Veranderingsprocessen  31-10-2007
Trefwoorden: Vervoer, Mobiliteit, Bereikbaarheid

De website www.bereikbareregiorotterdam.nl is genomineerd voor de "VanAnaarBeter prijs". Deze prijs wordt uitgereikt door het ministerie van Verkeer en Waterstaat en is gericht op initiatieven ter verbetering van de bereikbaarheid op de weg. Het concept en de ontwikkeling van de genomineerde Bereikbaarheidswebsite van en voor de regio Rotterdam is in handen van Connected, Stichting Publieke Zaken (SPZ) in Amsterdam en andere participerende partijen. In opdracht van de stadsregio Rotterdam heeft Connected, SPZ en andere participerende partijen een website ontwikkeld waar alle denkbare reisinformatie over bereikbaarheid in de stadsregio Rotterdam te vinden is.

De website brengt de bereikbaarheid binnen de stadsregio Rotterdam letterlijk in kaart. Alle informatie die een reiziger nodig heeft, is op deze site op een overzichtelijke wijze samengebracht. Actuele files, parkeren, openbaar vervoer, wegwerkzaamheden en bereikbaarheid van evenementen en attracties worden inzichtelijk gemaakt via plattegronden. Bezoekers kunnen zoeken op soort vervoer of bestemming. Er is informatie te vinden van metrotijden tot parkeertarieven, van watertaxi's tot fietsroutes, van actuele wegwerkzaamheden tot carpoolplekken. De site biedt daarmee een samenhangend overzicht van informatie die voorheen versnipperd werd aangeboden. Dankzij www.bereikbareregiorotterdam.nl is reizen naar en in de stadsregio Rotterdam een stuk overzichtelijker geworden.

Connected en SPZ werken al langer mee aan de bereikbaarheid in Nederland. Zo heeft Connected en SPZ ook voor de gemeente Amsterdam de bereikbaarheidswebsite met veel succes ontwikkeld. Connected en SPZ geloven in het concept waarbij reisinformatie van alle vervoersmodaliteiten bij elkaar gebracht wordt in overzichtelijke en handzame kaarten en bondige teksten. Het helpt inwoners en bezoekers snel en gemakkelijk een keuze te maken in route, soort vervoer en tijdstip van reizen.

De website www.bereikbareregiorotterdam.nl trekt ongeveer vijftienduizend bezoekers per maand. Per dag is dat gemiddeld vijfhonderdvijftig bezoekers, met een piek van 2.750 bezoekers. Evenementen als de Rotterdam Marathon, NorthSeaJazz en Zomercarnaval zorgen voor extra hoge scores.

Connected en alle participerende partijen, willen de Stadsregio Rotterdam bedanken voor het mogelijk maken van deze succesvolle bereikbaarheidswebsite.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De participerende partijen voor de website www.bereikbareregiorotterdam.nl zijn:

Opdrachtgever: stadsregio Rotterdam, te Rotterdam
Concept en Ontwerp: Connected: www.toconnect.nl ; Realisatie: Stichting Publieke Zaken www.pz.nl, Amsterdam ; Kaartmateriaal en de invoermodule voor de wegwerkzaamheden (LTC): Falkplan - Andes www.falkplan.nl, Eindhoven ; Beheer website: VCC Rijnmond www.vccrijnmond.nl , Rotterdam ; Webhosting: Cyso www.cyso.nl, Alkmaar.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Connected, Marco Maréchal: e-mail: [email protected]
M: 06 512 232 37.

Trefwoorden: Bereikbaarheid, Mobiliteit, Vananaarbeter, Verkeer, Verkeer En Vervoer, Vervoer

Contact Connected Strategische Veranderingsprocessen

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share