De Cyprus weken in Dorrius brasserie; een culinair en cultureel evenement!

Door: Crowne Plaza Amsterdam City Centre  23-10-2006
Trefwoorden: Restaurant, Muziek, Hotel

Van 25 november tot 9 december organiseert het Cyprus Verkeersbureau in het Crowne Plaza Amsterdam City Centre de Cyprus weken.
Tijdens deze 2 weken zullen Chef kok Yiannis Ioannou van het InterContinental Aphrodite Hills Resort op Cyprus en de Chef kok Koos van Kampen van Restaurant Dorrius Cypriotische specialiteiten bereiden. Tijdens de diners is er elke avond live muziek en dans van Cyprus. Een groot deel van het restaurant en hotel zal worden gedecoreerd in Cypriotische stijl.

Een van de redenen om deze Cyprus weken te organiseren is dat uit recente studies blijkt dat veel toeristen terugkeren naar een bestemming vanwege de locale cuisine. Op Cyprus is ook het “Vakhis” project gestart om de locale en traditionele cuisine te promoten en te behouden voor de toekomst. Op dit moment zijn er 10 restaurants op Cyprus door het Cyprus Verkeersbureau gecertificeerd vanwege hun authentieke cuisine en traditionele atmosfeer.

Cyprus is de bakermat van een van ’s werelds oudste wijnen, de zoete Commandaria. Bovendien worden op Cyprus per inwoner en per vierkante meter grond méér druiven verbouwd dan waar ook ter wereld. Met specialiteiten als de gegrilde halloumi-kaas en de meze met zijn pallet aan fijne hapjes, is de Cypriotische keuken even veelzijdig en verleidelijk als de cultuur en natuur van het eiland.

De Cyprus weken worden mede mogelijk gemaakt door het Cyprus Verkeersbureau, het Crowne Plaza Amsterdam City Centre, Chef kok Yiannis Ioannou van het InterContinental Aphrodite Hills Resort Cyprus en Cyprus Airways.

Cyprus Weken:
25 november tot 9 december
Diner buffet met Cypriotische specialiteiten en live muziek en dans van Cyprus.
Dagelijks van 18:00 – 22:00 uur
Dorrius Brasserie, voor reserveringen tel. 020 420 22 24
Nieuwezijds Voorburgwal 5
1012 RC Amsterdam

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal, samenvatting van de persconferentie etc. kunt u contact opnemen met:

Cyprus Verkeersbureau: 020-6244358
Crowne Plaza Amsterdam, Dorrius Brasserie: 020 420 22 24
Cyprus Airways: 020-6533546

Trefwoorden: Buffet, Culinair, Cultureel, Cyprus, Hotel, Live, Muziek, Restaurant

Contact Crowne Plaza Amsterdam City Centre

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share