Currence neemt iDEAL over van banken

Door: Currence Holding  01-11-2006

AMSTERDAM, 00011101 -- Met ingang van 1 november is Currence de nieuwe eigenaar van internetbetaalmiddel iDEAL. De Nederlandse banken die iDEAL vorig jaar oktober op de markt brachten, hebben het betaalproduct vandaag officieel overgedragen aan Currence dat al eigenaar is van PIN, Chipknip, Acceptgiro en Incasso/Machtigen.

Met iDEAL kunnen nu al zes miljoen Nederlanders veilig, makkelijk en snel betalen via het vertrouwde internetbankierprogramma van hun eigen bank. De Nederlanders verrichtten tot nu toe drie miljoen transacties met iDEAL. Hiermee heeft iDEAL binnen één jaar een marktaandeel van 20% van de betalingen van alle internetaankopen bereikt.

De consument ervaart iDEAL als veilig en betrouwbaar, omdat de internetbetalingen verlopen via de eigen bank. Ook vindt men betalen met iDEAL makkelijk en snel want voor leveranciers is de transactie met iDEAL een gegarandeerde betaling waardoor ze direct kunnen leveren. Op dit moment accepteren ruim drieduizend webwinkels iDEAL. Zo is het mogelijk om de aanschaf van kleding, boeken, reizen en elektronica te betalen met iDEAL. Ook verzekeringen, tickets en donaties aan goede doelen kunnen via iDEAL betaald worden.

Met de introductie van iDEAL in oktober 2005 is de nieuwe standaard voor betalen op internet neergezet. iDEAL is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING Bank, Postbank en Rabobank, waarbij ook Fortis inmiddels als deelnemende, zakelijke bank is toegetreden. SNS Bank verwacht nog dit jaar haar klanten de mogelijkheid te bieden om met iDEAL te betalen. Daarnaast heeft een aantal andere banken het voornemen geuit om iDEAL aan hun klanten aan te bieden.

Recent marktonderzoek wijst uit dat het aantal internetters dat voor het eerst online een product en/of dienst aanschaft nog sterk toeneemt. Volgens bureau Blauw Research hebben in de eerste helft van dit jaar 660.000 online shoppers voor het eerst via internet gekocht. Deze nieuwelingen zullen in de toekomst uitgroeien tot ervaren kopers en geven de markt hiermee een nieuwe impuls.

Currence is dan ook optimistisch over de toekomst van iDEAL. De verdere penetratie van (breedband) internet, het sterk toenemende online aanbod en het door iDEAL stijgende vertrouwen in betalen via internet bieden volgens Currence goede perspectieven voor groei van iDEAL naar meer dan 50 miljoen iDEAL betalingen in 2012.

Currence is eigenaar van de collectieve betaalproducten PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL en verschaft licenties en certificaten voor deze producten aan banken en toeleveranciers in het betalingsverkeer in Nederland. De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland; en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten. www.currence.nl

Onder Currence Holding B.V. vallen Currence Services B.V., PIN B.V., Chipknip B.V., CeaNet B.V., Acceptgiro B.V., Currence Incasso B.V. en Currence iDEAL B.V.


Contact Currence Holding

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share