Aveda Dayspa Lifestyle Spa

Door: Dayspa Nederland  18-09-2007

Dayspa biedt kwalitatief hoogwaardige verzorgingsbehandelingen voor gezicht, lichaam en haar. Wij doen dit in een ambiance van persoonlijke aandacht en rust waarbij gelet wordt op details.

Er wordt bij de cliënt gekeken naar de welzijnsbehoefte van het moment. De Oosterse en Westerse filosofieën en technieken op het gebied van levenswijzen worden gecombineerd om zowel een lichamelijk als een geestelijk evenwicht te krijgen. De aandacht ligt daarom niet alleen op haar- en huidverzorging maar ook op de innerlijke mens. Iets bijzonders in Amsterdam, wat vooruitstrevend is voor de uiterlijke verzorgingsbranche.

Er is gekozen voor een handelsnaam die zowel mannen als vrouwen aanspreekt en die passend is bij de bedrijfsactiviteit. Spa staat voor “Sanitas Per Aqua”, gezondheid door water.

De consumenten waarop de onderneming zich richt hechten waarde aan luxe, vernieuwende producten op natuurlijke basis, met een toegevoegde waarde. We zien dat er steeds meer consumenten, mede door de toenemende behoefte aan “total wellness”, de weg vinden naar de centra voor uiterlijke verzorging en massages. Dayspa voorziet in deze behoefte. Zij onderscheidt zich van haar concurrenten door in te spelen op de lifestyle interesse van de doelgroepen en meer te bieden dan alleen de klassieke schoonheids- en kapperbehandeling.

Dayspa is de eerste Aveda Lifestyle Spa in Amsterdam. We gebruiken en verkopen het totale productassortiment van Aveda. Alle disciplines, kapper, pedicure, spa treatments, etc, zijn evenwichtig vertegenwoordigt in Dayspa, zodat een duidelijke synergie ontstaat tussen de verschillende behandelingen. Zo is het mogelijk om na een Caribbean Body Wrap het haar te laten stylen in de kapsalon, of na een Elemental Nature Facial de ogen te laten opmaken door onze visagist.

Daarnaast wil Dayspa zich blijven onderscheiden door nieuwe behandelingen te ontwikkelen in samenwerking met de producten van Aveda. Een voorbeeld daarvan zijn momenteel de Spa treatments als de Milk & Honey Treatment en de Wine Therapy.

Dayspa heeft een retail area van ruim 50 m² waar we alle producten van Aveda verkopen. Van de RosemaryMint shampoo tot de Footrelief en Shampure soy wax candle, Comforting tea tot Tourmaline Hydrating Creme en de Uruku lip color.

De behandelingen hebben een achterliggende filosofie van zowel de elementenleer, Ayurvedische levenswijze als het Taoïsme. Voor de behandelingen wordt gebruik gemaakt van water, lucht, stoom, steen en warmte. Deze symboliseren de elementen die herleiden naar de reflexzones van het lichaam. De behandelingen zijn hierdoor iedere keer uniek. De openingstijden zijn aangepast naar de behoefte van de klant en de behandeltijden zijn ruim, waardoor meer persoonlijk aandacht mogelijk is. Met als doel de behandeling telkens weer te personaliseren en te kijken naar de welzijnsbehoefte van het moment.

Dayspa is gevestigd in Het Kwartier, een prestigieus nieuwbouwproject nabij het Olympisch stadion, in Amsterdam Oud Zuid. De bewoners van Het Kwartier genieten van het unieke woonconcept Tijd om te wonen®. De bewoners van Het Kwartier zijn voornamelijk expats en mensen uit het hoog segment. Dayspa richt zich op dezelfde doelgroepen als Het Kwartier en kan zich volledig vinden in het woonconcept Tijd om te wonen®. Daarom participeert Dayspa in dit concept wat een katalyserende werking heeft op zowel Dayspa als Het Kwartier.

Vanaf de opening van Dayspa zijn er 6 medewerkers werkzaam in Dayspa. Ze zijn allemaal specifiek opgeleid. Het personeel heeft een uitgebreide training productkennis en behandelmethode van Aveda ondergaan. Daarnaast zijn ze ook intern getraind in ondermeer de, door Dayspa ontwikkelende, exclusieve Spa Treatments.

Laat ons u verrassen en u zult onze slogan direct beamen,
“Hands that touch the heart”