NDI grootste ICT-dienstverlener

NDI grootste ICT-dienstverlener van De Later Communicatie

Door: De Later Communicatie  05-10-2007

Amsterdam, 5 oktober 2007

Het Amsterdamse ICT-bedrijf NDI is in één klap de grootste ICT-dienstverlener in bedrijfsverzamelgebouwen geworden. Het heeft de KFN-klantenportefeuille overgenomen van Avaya Nederland, dat tot nu toe preferred supplier was voor de ICT-dienstverlening in de 80 kantoorgebouwen van vastgoedbelegger KFN. NDI heeft nu het beheer over de werkplekken van ruim 250 huurders in bedrijfsverzamelgebouwen op strategische locaties in Nederland, waaronder het WTC Amsterdam, Rivierstaete Amsterdam, Transpolis Hoofddorp en het Weena gebouw in Rotterdam.

Gelijktijdig heeft NDI een contract gesloten met KFN om in zijn kantoorgebouwen als aanspreekpunt en preferred supplier voor ICT-diensten op te treden. Daartoe behoort vaste telefonie, internetverbindingen, desktops, televisie, en bijbehorende installatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het contract heeft een looptijd van 7 jaar. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Nick van Lanschot – eigenaar van NDI: Dit is een grote stap in onze groeistrategie en de kroon op ons werk. Toen ik NDI twaalf jaar geleden oprichtte heb ik me bewust geconcentreerd op bedrijfsverzamelgebouwen en de markt voor werkplekdiensten. Hier kun je de beste dienstverlening verrichten, omdat je dicht bij de klant zit en een persoonlijke band opbouwt. Je levert maatwerk voor de fameuze last mile. Die strategie heeft zich in de loop der jaren absoluut bewezen. Het plan om in deze eindgebruikermarkt groot te worden is nu in één klap verwezenlijkt.

Frank Hendriksen, COO van KFN: Onze huurders stellen hoge eisen aan hun werkomgeving. ICT is daar een belangrijke schakel in. NDI streeft naar maatwerk en direct contact met de klant. Dit sluit prima aan bij onze filosofie.

Achtergrond
Het werkplekbeheer binnen kantoorgebouwen wordt ook wel omschreven als de last mile in ICT. Telecomproviders leveren tot de deur, voor het laatste stuk tot aan de werkplek worden meestal andere dienstverleners ingeschakeld. Inmiddels er is een duidelijk trend gaande om alle ICT zaken af te nemen van één aanbieder. Een marktsegment met grote strategische waarde waar veel schaalvoordeel is te behalen. Reden voor bijvoorbeeld KPN om Getronics over te nemen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Nick van Lanschot: 0654980180 of Leo de Later - De Later Communicatie (0652 304050)
Voor fotomateriaal van KFN-gebouwen: www.kfn.nl of www.wtc-amsterdam.nl

Over NDI
NDI is opgericht in 1995 en richt zich met dochters NDI IT-Solutions en NDI Telecom op werkplekdiensten in bedrijfsverzamelgebouwen. Tot het NDI klantenbestand behoren onder meer Heineken, IMC, McGregor, Spyker en Route Mobiel. NDI heeft ondermeer vestigingen in WTC Amsterdam en Rivierstaete Amsterdam. Vanuit het WTC Amsterdam worden ook andere gebouwen aan de Zuidas bediend, waaronder gebouw Mahler en Atrium. Meer informatie op www.ndi.nl