Bartels moet kritiek op Lemmens rectificeren

Door: De Lemmens Groep  09-09-2008

Vastgoedadvocaat Dion Bartels en zijn kantoor Bartels Advocaten bv moeten hun kritiek op vastgoedbeleggingsinstelling De Lemmens Groep rectificeren. Bartels beweerde juli dit jaar dat Lemmens zijn obligatiehouders twee kwartalen achtereen de verschulidgde rentes niet had betaald. Deze "ernstige beschuldiging" is "feitelijk onjuist", zo heeft de Amsterdamse rechtbank op 4 september bepaald in een kort geding dat Lemmens tegen Bartels had aangespannen.

Volgens de rechtbank wist Bartels op het moment van publicatie van zijn beschuldigingen dat Lemmens de rente over het eerste kwartaal op of rond 24 april had betaald. Dat was weliswaar te laat, maar daar had Lemmens zijn obligatiehouders over geïnformeerd. Toen Bartels op 3 juli zijn verwijten publiceerde, was Lemmens de rente over het tweede kwartaal slechts een paar dagen verschuldigd, aldus de rechtbank.

Bartels heeft volgens de rechtbank nagelaten om eerst bij De Lemmens Groep te informeren waar de rentebetalingen bleven. Toen één of twee dagen later de rente over het tweede kwartaal alsnog werd betaald, heeft Bartels nagelaten om zijn beschuldigingen in te trekken, constateert de rechtbank. Bartels is zelf ook obligatiehouder in De Lemmens Groep, waardoor hij uit de eerste hand kan constateren of en wanneer er rente is betaald.

Bij e recente problemen rond de beleggingsinstellingen Terra Vitalis en Easy Life Investments treedt Bartels op de voorgrond namens mogelijk gedupeerde beleggers. Het afgelopen jaar heeft Bartels al enkele keren kritiek op sommige andere beleggingsintstellingen moeten intrekken op last van de rechter.

Bartels had De Lemmens Groep ook door de Vereniging van Vastgoed Participanten op 30 juni op de zwarte lijst van potentieel malafide beleggingsinstellingen laten plaatsen. Tijdens de behandeling van het kort geding dat Lemmens tegen hem had aangespannen, zegde Bartels toe dat hij zou bewerkstelligen dat Lemmens van deze zwarte lijst zou worden verwijderd. De rechter vindt die toezegging vooralsnog voldoende. Het opleggen van rectifiatie van de zwartelijstplaatsing, zoals Lemmens vroeg, vindt de rechter nu onnodig.

Bron: Het Financieele Dagblad