DPA Flex realiseert een sterke omzetgroei

Door: Dpa Flex Group  25-08-2006

Highlights eerste halfjaar 2006
- De omzetgroei bedroeg 36% tot € 36,9 miljoen ten opzichte van de gecombineerde organisatie vorig jaar;
- Bedrijfskosten gestegen met 16%; integratie verloopt voorspoedig;
- Verdere toename van de winstgevendheid; de groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 97% tot € 1,9 miljoen;
- Brutomarge (22,1%) onder druk door toenemend aantal subcontractors, de mantelovereenkomsten en inkoop van personele capaciteit gericht op de toekomst (voorraad en opleiding);
- IFRS dwingt tot afwaardering goodwill bij de overname van FGN beheer B.V.;
- Nieuwe mantelovereenkomsten afgesloten; nieuwe marktsegmenten aangeboord.

Peter Smit, CEO: "De omzet van DPA Flex groeide met 36% en groeit daarmee sneller dan de markt voor uitzend- en detacheringsbureaus. De toenemende vraag en stagnerende aanbod van gekwalificeerde professionals stelt ons voor een uitdaging. Een verdere toename van het aantal mantelovereenkomsten, ook binnen nieuwe marktsegmenten - zo levert DPA Flex sinds kort ook commerciële medewerkers aan verschillende bancaire opdrachtgevers - stelt DPA Flex in staat haar strategie en groeidoelstellingen te realiseren. Tevens heeft DPA Flex haar dienstenpalet uitgebreid met een aparte business unit werving & selectie. Dit als gevolg van een toenemende vraag naar vast personeel.
Onze resultaten worden negatief beïnvloed door de afwaardering van DPA Flex, maar dit betreft een boekhoudkundig verlies en heeft geen relatie met ons operationeel resultaat. De detacheringsmarkt blijft sterk en we zijn vooral tevreden over de voortgang in het winnen van mantelovereenkomsten bij grote inlenende bedrijven en instellingen en de continue verbetering van onze werkwijze. Al met al ben ik tevreden met onze resultaten over het eerste halfjaar. De integratie tot DPA Flex ligt op schema en de omzetsynergie benadrukt het succes van de gekozen koers."


Contact Dpa Flex Group

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share