Nuon kleurt Berlijn oranje

Door: Dynamicom  05-06-2006
Trefwoorden: Verlichting, Marketing, Wk Voetbal

Energieonderneming Nuon kleurt de Nederlandse ambassade in Berlijn vanaf donderdagavond 1 juni oranje. Met dit gezamenlijke initiatief steunen Nuon en de ambassade het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal. Duitsland kleurt langzaam oranje, te beginnen in Berlijn.

De ambassade wordt voor het eerst oranje tijdens de oefenwedstrijd Nederland - Mexico op 1 juni. Na de wedstrijd zijn hiervan beelden te zien bij SBS6.

Nuon, officieel sponsor van het Nederlands elftal, heeft aangeboden de Nederlandse ambassade gedurende het WK in voetbalsferen te brengen door het gehele gebouw van binnenuit oranje te verlichten. Eerst begint het hart van het gebouw oranje te gloeien en deze gloed breidt zich uit totdat de hele ambassade oranje is verlicht. Bovendien zal op de halfronde wand rondom de ambassade publiek worden geprojecteerd, waardoor het geheel het gevoel geeft van een goedgevuld stadion met oranje kloppend hart. De verlichting wordt verzorgd door Nuon-dochter Dynamicom.

De ambassade staat in het oude centrum van Berlijn, aan de oever van de Spree, en is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het gebouw straalt openheid en transparantie uit door het vele glas dat erin is verwerkt.

Het WK voetbal 2006 biedt een mooie gelegenheid om het Nederlandse voetbal en meer in het algemeen Nederland positief voor het voetlicht te brengen. De ambassadeur heeft daartoe samenwerking gezocht met energieonderneming Nuon, die sinds 2002 ook op de Duitse markt actief is. Nuon levert in Duitsland stroom en gas aan zakelijke klanten en particulieren. In Berlijn is Nuon sinds eind 2003 bovendien verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de openbare verlichting. Dit gebeurt door Nuon-dochter Stadtlicht. Januari 2006 kwam daar het beheer en onderhoud bij van de verkeerslichten.

Trefwoorden: Marketing, Verlichting, Wk Voetbal

Contact Dynamicom

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share