29 april is Nationale pc-opschoondag

Door: Edelman Public Relations Worldwide  16-04-2009
Trefwoorden: Computer, Virussen, G Data

29 april Nationale pc-opschoondag
Schoonmaaktips van G Data zorgen voor snelle en veilige pc

Amsterdam, 15 april 2009 - Beveiligingsexpert G Data roept 29 april uit tot Nationale pc-opschoondag en spoort Nederlanders aan om dan hun computer op te schonen. Oude software en overbodige data op computers zorgen voor onnodige systeemvertraging en bieden cybercriminelen gemakkelijk toegang tot computers. Daarom geeft G Data schoonmaaktips die iedereen op 29 april kan toepassen, en uiteraard ook op elke andere dag van het jaar.

Op de meeste computers zijn veel programma´s geïnstalleerd die nauwelijks gebruikt en geüpdate worden. Dit veroorzaakt grote veiligheidsproblemen. “Gebruikers zouden altijd de laatste versie van besturingssystemen, internetbrowsers en software moeten gebruiken," aldus Ralf Benzmüller, manager van het G Data Security Lab. “Vooral het gebruik van verouderde software waarvan updates niet langer beschikbaar zijn, levert risico´s op. Deze programma´s kampen vaak met gaten in hun beveiliging waardoor cybercriminelen gemakkelijk malware kunnen installeren op pc´s.”

Schoonmaaktips voor een veilige pc:
• Installeer de laatste versie van service packs en patches om je besturingssysteem te updaten.
• Activeer voordat je verbinding maakt met internet je virusbeveiliging.
• Ook chat-, video-, en e-mailprogramma´s hebben beveiligingsgaten. Om deze op het spoor te komen kun je applicaties als Secunia Personal Inspector (www.secunia.nl) gratis gebruiken.
• Verwijder verouderde programma´s waarvan geen updates beschikbaar zijn.
• Stel accountbeperkingen in wanneer je een computer voor de eerste keer gebruikt. Zo voorkom je dat minder ervaren gebruikers onbewust virussen binnenhalen.
• Installeer de meest recente antivirusprogramma´s. Zorg er daarnaast voor dat je het correct registreert zodat de updatemechanismes goed functioneren en download altijd de laatste updates om jezelf te beschermen tegen nieuwe malware.

Beeldmateriaal is beschikbaar via: http://www.edelmanpr.nl/.

Over G Data Security
G Data Security is een specialist in internetbeveiliging en een pionier op het gebied van virusbescherming. G Data ontwikkelde ruim 20 jaar geleden al zijn eerste antivirusprogramma. Geen enkele andere Europese beveiligingsleverancier heeft de afgelopen vijf jaar meer nationale en internationale testoverwinningen geboekt dan G Data. Zo won G Data in 2007 en 2008 in Nederland onder meer tests van de Consumentenbond (Beste Koop) en van computerblad PCM (Beste Koop en Beste Product).

Als kwaliteitsleider combineert G Data de beste beveiligingstechnologieën ter wereld in zijn producten. Voorbeelden hiervan zijn de DoubleScan-technologie met twee onafhankelijke virusscanners of de real time beveiliging van het OutbreakShield. De productportfolio van G Data Security omvat beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers, middelgrote en grote ondernemingen.

G Data beveiligingsoplossingen zijn beschikbaar in de VS, Japan, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Polen, Korea, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Luxemburg. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Bochum (Duitsland).
Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl

# # #

Meer informatie over G Data

Edelman
Ellen Bruens
T 020 30 10 980
E [email protected]

G Data
Thorsten Urbanski
T +49 (0) 234 9762-239
E [email protected]

Trefwoorden: Computer, G Data, Virusbeveiliging, Virussen, Voorjaarsschoonmaak

Contact Edelman Public Relations Worldwide

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share