G Data waarschuwt voor pikante virusaanval

Door: Edelman Public Relations Worldwide  12-06-2009
Trefwoorden: Adobe, Pdf, Malware

"Momenteel zijn de aanvallen alleen gericht op pornografische websites. Aangezien de aanvallen erg succesvol zijn, verwachten we dat criminelen in de nabije toekomst ook andere websites zullen ontwikkelen om vergelijkbare PDF-bestanden met schadelijke software te verspreiden. We hebben gemerkt dat PDF de afgelopen maanden steeds populairder is geworden als virusverspreider dankzij verschillende zwakke punten in het veel gebruikte programma Adobe Reader,” aldus Ralf Benzmüller van het G Data Security Lab.

Over G Data Security
G Data Security is een specialist in internetbeveiliging en een pionier op het gebied van virusbescherming. G Data ontwikkelde ruim 20 jaar geleden al zijn eerste antivirusprogramma. Geen enkele andere Europese beveiligingsleverancier heeft de afgelopen vijf jaar meer nationale en internationale testoverwinningen geboekt dan G Data. Zo won G Data in 2007 en 2008 in Nederland onder meer tests van de Consumentenbond (Beste Koop) en van computerblad PCM (Beste Koop en Beste Product).
Als kwaliteitsleider combineert G Data de beste beveiligingstechnologieën ter wereld in zijn producten. Voorbeelden hiervan zijn de DoubleScan-technologie met twee onafhankelijke virusscanners of de real time beveiliging van het OutbreakShield. De productportfolio van G Data Security omvat beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers, middelgrote en grote ondernemingen.
G Data beveiligingsoplossingen zijn beschikbaar in de VS, Japan, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Polen, Korea, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Luxemburg. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Bochum (Duitsland).

Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl

Trefwoorden: Adobe, G Data, Malware, Pdf, Virussen

Contact Edelman Public Relations Worldwide

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share