Jeroen van Koningsbrugge verslaat Zeeuws Meisje

Jeroen van Koningsbrugge verslaat Zeeuws Meisje van Edelman Public Relations Worldwide

Door: Edelman Public Relations Worldwide  31-03-2009
Trefwoorden: Benzine, Porsche, Race

PERSBERICHT

Amsterdam, 31 maart 2009
12/09

Shell geeft 50.000 liter benzine weg tijdens AutoRAI 2009
Stap in een Porsche en versla Jeroen van Koningsbrugge

Shell en Jeroen van Koningsbrugge trekken dit jaar samen ten strijde om een zuinig rijgedrag aan de man te brengen.Tijdens de AutoRAI krijgen bezoekers onder andere de kans om in een Porsche Carrera Cabriolet 997 te stappen en Van Koningsbrugge te verslaan in een spectaculaire Shell 1 Liter Challenge. Daarnaast doet Shell 50.000 speciale druppels cadeau, elk ter waarde van een liter FuelSave benzine.

15 km dankzij één gratis druppel
Shell wil Nederlanders uitdagen om zo veel mogelijk (kilo)meters uit iedere druppel benzine te halen. Daarom geeft de hoofdsponsor tijdens de AutoRAI aan 50.000 bezoekers een unieke druppelvormige spaarpot met speciale actiemunt cadeau. Tegen inlevering van de actiemunt bij een nabijgelegen Shell station, krijgen tienduizenden autoliefhebbers een liter benzine gratis. Zo is één druppel van Shell tijdens de AutoRAI circa 15 kilometer waard. Vanaf 10 april is bij alle Shell stations in Nederland de nieuwe zuinige benzine Shell FuelSave Euro 95 verkrijgbaar, waarmee Nederlandse automobilisten nog eens per tankbeurt tot een liter benzine kunnen besparen .

Versla Van Koningsbrugge
Niemand minder dan Jeroen van Koningsbrugge bijt vandaag het spits af in de spectaculaire Shell 1 Liter Challenge. Bij de Shell-stand krijgen bezoekers tien dagen lang de kans om ook in een van de twee hagelwitte Porsche Cabrio’s te stappen en met de acteur, zanger en cabaretier de vloer aan te vegen. De uitdaging bestaat uit zoveel mogelijk meters maken met een liter benzine. Degene die het verste komt, wint een maand gratis Shell FuelSave Euro 95. Jeroen van Koningsbrugge gaat de strijd aan met de kilometerstand in een rechtstreeks duel met Zeeuws Meisje. “Ik kan niet wachten om in die Porsche te stappen,” vertelt Van Koningsbrugge. “We zullen eens zien hoe ver je kunt komen met een liter benzine. Ik moet nog zien dat het zuinige Zeeuws Meisje en de rest van Nederland mij weten te verslaan.”

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Bw18nRMwZbQ

Tien procent besparen
De acties op de AutoRAI zijn onderdeel van Shell’s streven om automobilisten uit te dagen zo veel mogelijk uit iedere druppel brandstof te halen. “Al jarenlang zetten wij ons in om automobilisten zuiniger te laten rijden. Dat is beter voor het milieu en goed voor de portemonnee,” aldus Arthur Reijnhart, General Manager van Shell Nederland Verkoopmaatschappij. “Dit jaar vragen wij op een originele manier aandacht voor zuinig rijden. Tegelijkertijd helpen wij automobilisten door de introductie van een zuiniger benzine: Shell FuelSave Euro 95.” Shell heeft als doelstelling om automobilisten wereldwijd bewust te maken van hun brandstofverbruik en hen te helpen tien procent brandstof te besparen. “Nederland kan op jaarbasis honderden miljoenen liters benzine en diesel besparen als we zuiniger rijden. Ik ben benieuwd hoe ver we daarin kunnen komen,” besluit Reijnhart.

De Nederlandse eer
Ook na de AutoRAI zal Nederland door Shell en Van Koningsbrugge aangespoord worden om zuiniger te rijden. Zo verdedigt Van Koningsbrugge tijdens de 25ste editie van de Europese Shell Eco-marathon op het Euro Speedway circuit in het Duitse Lausitz, de Nederlandse eer in een internationale race met extreem zuinige voertuigen. Hij ondersteunt hiermee zeven Nederlandse studenten- en scholierenteams in hun poging om recordbrekende afstanden te rijden op één liter brandstof in zelf ontworpen en gebouwde voertuigen.

Over Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge (Roosendaal, 3 september 1973) is acteur, presentator, cabaretier, programmamaker en zanger. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Harry Peeters in de dramaserie IC, als Dennis van de Ven in de Citroënreclames en als lid van improvisatiegroep De Lama’s. Vanaf 2008 is de alleskunner tevens ‘teamcaptain’ in RTL-programma 'Ik hou van Holland'. Van Koningsbrugge is op het moment ook actief als één van de makers van satirisch televisieprogramma Draadstaal bij de VPRO.

Einde bericht

***

NOOT voor de REDACTIE. Niet bestemd voor publicatie.

Voor vragen en / of meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Edelman
Ivo van den Brand & Olga Hesselink
Telefoon: 020 – 30 10 980
E-mail: ivo.vandenbrand@edelman.com / olga.hesselink@edelman.com

Shell Mediacontacten
Telefoon: 070 – 377 87 50
E-mail: Peter.vanBoesschoten@shell.com

Trefwoorden: Battle, Benzine, Challenge, Fuelsave, Liter, Porsche, Race, Reijnhart, Zeeuws Meisje,

Contact Edelman Public Relations Worldwide

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share