Lancering Nationale Handenwaslied

Lancering Nationale Handenwaslied van Edelman Public Relations Worldwide

Door: Edelman Public Relations Worldwide  11-06-2009
Trefwoorden: Kinderen, Zeep, Scheel

Voor het eten en na het plassen Handen Wassen!

Amsterdam, 11 juni 2009. Gisteren heeft kinderzanger Dirk Scheele zijn nieuwe liedje ‘Handen Wassen’ gepresenteerd in aanwezigheid van honderden kinderen op het Binnenhof in Amstelveen. Bacteriespecialist Dettol wil met dit speciaal door Dirk Scheele geschreven nummer Handen Wassen op een leuke manier stimuleren bij moeders en jonge kinderen. Het refrein van het handenwaslied, dat echt in je hoofd blijft hangen, duurt 20 seconden. Precies lang genoeg om effectief je handen te kunnen wassen om ziektes en infecties te helpen voorkomen. Handen Wassen van Dirk Scheele voor Dettol is te beluisteren en te zien op youtube en dettol.nl. Tevens wordt het nummer in heel Nederland verspreid via kinderdagverblijven, crèches en basisscholen.

20 seconden
Via gewone handelingen, zoals eten, speelgoed aanraken, iemand een hand geven of een huisdier aaien worden heel wat bacteriën en virussen verspreid die ziekten kunnen veroorzaken zoals verkoudheid, griep, oor- of keelontsteking en diarree. Door regelmatig onze handen 20 seconden te wassen met zowel antibacteriële zeep als water, kunnen deze bacteriën en virussen eenvoudig worden tegengegaan. Toch zijn wij Nederlanders hier iets minder precies in. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander gemiddeld maar 7 seconden zijn handen wast, al dan niet met zeep. Zo is handen wassen niet effectief. Met het liedje Handen Wassen van Dirk Scheele wil bacteriespecialist Dettol hier op een leuke manier verandering in brengen.
Zing het refrein mee
Handpalmen, vingers en nagels heb je precies in 20 seconden schoon als je meezingt met het refrein van het handenwaslied:

? Voor het eten en na het plassen gaan we handen wassen, handen wassen 
Wrijf je handen tegen elkaar, nog even wat zeep en dan ben je klaar
handen wassen, handen wassen ?

Fabienne van 6 jaar: “Ik was niet altijd mijn handen voor het eten en na het plassen. Dat moet eigenlijk wel. Ook als je een hondje hebt geaaid. Ik vind het liedje Handen Wassen heel leuk en kan het refrein al meezingen.”

Van generatie op generatie 
Om handen wassen nog leuker en effectiever te maken schreef Dirk Scheele het lied speciaal voor jonge kinderen, maar ook voor ouders. “Handen wassen is iets wat vaak wordt vergeten of maar half wordt gedaan. Terwijl het juist heel belangrijk is. Mijn liedje leert kinderen op speelse wijze hoe ze dit het beste kunnen doen. Het lijkt me prachtig als ze op latere leeftijd zeggen dat ze zo hebben leren handen wassen en dit dan ook weer doorgeven aan hun eigen kinderen”, aldus Dirk Scheele. “Net zoals de bekende kinderliedjes: `Slaap kindje slaap’ en `Smakelijk eten, hap, hap, hap’, die worden gezongen op kinderdagverblijven en basisscholen.”

Bij het handenwaslied hoort een clip die tevens te zien is op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=4BrzfLfNpx4 en www.dettol.nl

-Einde bericht-

Over Dirk Scheele
Dirk Scheele is gitarist, zanger en liedjesschrijver die vooral bekend is van zijn televisieseries en theatervoorstellingen voor kinderen tot circa acht jaar. Zijn liedjes gaan over alledaagse dingen die kinderen bezighouden, zoals de speeltuin, vakantie, de kinderboerderij en verkleden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van allerlei muziekinstrumenten, maar ook pannen, emmers en toetertjes. De liedjes zijn melodieus, afwisselend, dansbaar en kunnen gemakkelijk worden meegezongen. Dirk Scheele heeft inmiddels elf CD´s met kinderliedjes, 2 boeken en 3 DVD´s uitgebracht, waaronder `de liedjesspeeltuin´, `Dikkie Dik limonade met prik´en `Vroem, Vroem´. Zijn laatste en elfde CD heet `Zijn leukste liedjes´. Dirk Scheele treed regelmatig op in theaterschouwburgen en poppodia. Tevens geeft hij kleinschalige solovoorstellingen op scholen, kinderdagverblijven en gehandicapteninstellingen. Meer info: www.dirkscheele.nl.

Over Dettol
Dettol beschermt tegen schadelijke bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Van origine is Dettol een wond- en huiddesinfectant dat meer dan 99% van alle bacteriën doodt. Het merk bestaat sinds 1933 en is inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot marktleider in ontsmetting voor persoonlijk- en thuisgebruik. Het merk wordt verkocht in meer dan 100 landen. In Nederland is Dettol vooral bekend van het geregistreerde medicijn Dettol Chloroxylenol dat gebruikt wordt door medici en particulieren voor huid- en wondontsmetting. Daarnaast bestaat de productrange uit handzepen en hygiënische doekjes die een antibacteriële formule bevatten. Deze producten bieden een bescherming tegen een groot aantal soorten bacteriën. Vanaf half april is de antibacteriële wasgel in de varianten Voedend, Verzachtend en Hydraterend hieraan toegevoegd. Naast de nieuwe wasgels behoort huid- en wondontsmetter Sterilon nu ook tot de Dettol familie. Meer info: www.dettol.nl

**NOOT voor de REDACTIE.** Niet bestemd voor publicatie.
Hoge resolutie beeldmateriaal is te downloaden via: www.edelmanpr.nl/pressroom.php. Voor vragen, meer informatie en het Nationale Handenwaslied, kunt u contact opnemen met:

Edelman
Daniëlle Friskes
Telefoon: 020 – 30 10 980/ 06 410 53 693
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Bacteriespecialist, Dettol, Handen Wassen, Handenwaslied, Kinderen, Kinderliedjes, Nationale Handenwaslied, Scheel, Vroem, Zeep,

Contact Edelman Public Relations Worldwide

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share