Shell stopt met Euro 95 en lanceert nieuwe zuinige brandstof

Door: Edelman Public Relations Worldwide  20-03-2009
Trefwoorden: Benzine, Brandstof, Euro

PERSBERICHT

Den Haag, 20 maart 2009
11/09


FuelSave geeft Nederlanders miljoenen gratis ritjes naar oma of supermarkt
Shell stopt met Euro 95 en lanceert nieuwe zuinige brandstof

Vanochtend heeft Shell een zuinige brandstof gepresenteerd: Shell FuelSave Euro 95. De nieuwe benzine is vanaf 10 april op alle Shell stations in Nederland verkrijgbaar en vervangt de huidige Euro 95. FuelSave Euro 95 haalt meer energie uit iedere druppel waardoor automobilisten tot een liter per tank kunnen besparen . De nieuwe brandstof wordt aangeboden tegen dezelfde prijs als de huidige Euro 95. Nederland is het eerste land ter wereld waar FuelSave op de markt komt.

Shell concurreert op prijs, brandstofkwaliteit en service. Met FuelSave beantwoordt Shell de vraag van automobilisten naar een zuinige benzine voor hetzelfde geld.

“Niet alle brandstoffen zijn hetzelfde. Ook de ene Euro 95 is de andere niet. FuelSave toont dit overduidelijk aan,” aldus Arthur Reijnhart, General Manager van Shell Nederland Verkoopmaatschappij. “De nieuwe benzine bespaart tot een liter per tank en dat is in deze tijd erg welkom. Een liter staat immers al snel gelijk aan dat ene ritje naar oma, het sportveld of de supermarkt.”

EEN LITER VERSCHIL
Besparing:
• Nederland: ruim 110 miljoen liter benzine per jaar
- Dit zijn 2.340 tankwagens vol benzine
In de praktijk betekent dit:
• 15 kilometer extra per tank (gemiddeld)
• Nederland: +/- 1.650.000.000 kilometer per jaar
- Dat is 41.000 keer de wereld rond
- Of 4.250 keer op en neer naar de maan

Meer energie uit iedere druppel
FuelSave bevat een unieke wrijvingsverminderaar die vanaf de eerste tankbeurt direct voordeel oplevert. De toevoeging in de brandstof is er op gericht om energieverliezen in de motor te verminderen, met name daar waar motorolie moeilijk bij komt. Hierdoor wordt meer energie uit elke druppel brandstof aan de motor doorgegeven in vergelijking met de reguliere Euro 95.

Daarnaast bevat Shell FuelSave Euro 95 speciale reinigende bestanddelen die de vorming van vuilafzettingen in de motor tegengaat. Doordat de motor schoner blijft, wordt de verbranding verbeterd en dit heeft een positief effect op het brandstofverbruik.

Een zuinigere auto, voor hetzelfde geld
Nederland is het eerste land waar Shell FuelSave Euro 95 op de markt komt. Nederlandse automobilisten profiteren hierdoor als eerste ter wereld van de voordelen van deze benzine. “FuelSave kan gewoon worden getankt met iedere benzineauto die op Euro 95 rijdt en de prijs blijft hetzelfde,” benadrukt Reijnhart. “De nieuwe brandstof is ontworpen om iedere auto zuiniger te maken, ongeacht het merk of model.”

Getest
FuelSave is het meest recente succes van een jarenlang brandstofontwikkelingsprogramma. In aanvulling op eigen uitvoerig laboratoriumonderzoek, testen op rollenbanken en uitgebreide praktijkdemonstraties, is FuelSave beproefd door een erkend extern onderzoeksinstituut. Op basis van een standaard testcyclus bevestigen zij de besparing van een liter per tank.

Met de introductie van FuelSave levert Shell, als eerste brandstofleverancier, een benzine met een directe brandstofbesparing voor hetzelfde geld.

FuelSave Euro 95 staat naast Shell V-Power, een brandstof voor meer vermogen en betere motorprestaties. Zo blijft Shell aan iedere klant een keuze bieden.

Einde bericht

***

NOOT voor de REDACTIE. Niet bestemd voor publicatie.

Voor vragen en / of meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Edelman
Ivo van den Brand & Olga Hesselink
Telefoon: 020 – 30 10 980
E-mail: ivo.vandenbrand@edelman.com / olga.hesselink@edelman.com

Shell Mediacontacten
Telefoon: 070 – 377 87 50
E-mail: Peter.vanBoesschoten@shell.com

Trefwoorden: Benzine, Brandstof, Euro, Zuinig

Contact Edelman Public Relations Worldwide

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share