Sakai

Sakai van Edia

Door: Edia  03-06-2011
Trefwoorden: educatieve software, scorm, sakai,

Edia kiest waar mogelijk voor open source. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een groot aantal ontwikkel- en implementatieprojecten rondom de open source leeromgeving Sakai VLE. Sakai is voor ons de meest veelbelovende toepassing voor het ondersteunen van e-learning en online samenwerken.

De software is opgebouwd uit een verzameling functionaliteiten die kunnen worden ingezet om tegemoet te komen aan de wensen van onderwijsinstellingen. Sakai is, ook omdat het open source is, zeer flexibel inzetbaar en het aantal functionaliteiten binnen Sakai groeit erg snel. Dit maakt dat Sakai in vrijwel iedere onderwijssituatie ingezet kan worden, ook omdat er bij hele specifieke wensen aan iedere functionaliteit gesleuteld kan worden. Ook kunnen functionaliteiten goed gecombineerd worden als daar aanleiding voor is.

Edia was één van de 'early adopters' van Sakai in Nederland en heeft veel ervaring in het begeleiden van zowel de technische als de onderwijskundige implementatie van de software in onderwijsinstellingen. In het menu rechts vindt u meer informatie over onze Sakai dienstverlening. Ook houden we daar een blog bij over Sakai ontwikkelingen.

Edia maakt tevens onderdeel uit van het van de Sakai Foundation. Middels dit programma steunt Edia de ontwikkeling van Sakai en het gebruik van open source technologie binnen het onderwijs.

Trefwoorden: educatieve software, scorm, sakai,

Andere producten en diensten van Edia

Scorm van Edia thumbnail
03-06-2011

Scorm

SCORM is hard op weg om de meest gebruikte open standaard voor het verpakken van leer- en lesmateriaal te worden. Edia is expert op het gebied van SCORM.


Knowble Articles van Edia thumbnail
03-06-2011

Knowble Articles

Krantenartikelen als lesmateriaal Taal leren op basis van woordenschat en interesse Wetenschappelijk bewezen effect (groei van woordenschat).