Interieur van succesvolle Grand Café Formule Wonder’s in Heerhugowaard gerealiseerd

Door: ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage  26-07-2011
Trefwoorden: Restaurants, Bars, Interieuradvies

 

Amsterdam 25 juli 2011 – Aan het Coolplein in Heerhugowaard is eind juni de vierde en met 200 zitplaatsen de grootste, Wonder’s geopend. Wonder’s is de moderne variant op het grand café, waar bezoekers vanaf de vroege ochtend tot in de late avond terecht kunnen. De zaak is eigendom van ervaren horecaondernemers, die tevens eigenaar zijn van Wonder’s Bergen, Egmond en Zaandam. Voor ontwerp en realisatie van het opvallende interieur over twee etages, werd ontwerpbureau E.S.T.I.D.A ingeschakeld, dat tevens verantwoordelijk is voor de interieurs van de drie eerdere Wonder’s vestigingen.

Interieur

Voor het eerst is een Wonder’s in een nieuwbouwontwikkeling gesitueerd. Dit bood nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de logistiek en het interieur. Door in een vroeg stadium bij de bouw betrokken te zijn kon in het entreegedeelte een vide worden ingevoegd. De bouwkundig architect heeft de buitengevel hier vervolgens op aangepast naar een lamellenfront dat strekt over de volledige hoogte van de twee etages, met extra allure als resultaat.

Voor het interieurconcept is de industriële basis als uitgangspunt genomen, aangevuld met elementen die in alle Wonder’s locaties terugkomen. Zo heeft de bar altijd een grote ronding, zijn zitbanken uitgevoerd moet een ‘golvende rug’ en is een deel van de zitplaatsen op verhoogde vloeren gesitueerd. Uitvoering van de herkenbare elementen is zoals te doen gebruikelijk in specifiek bij de locatie passende materialen. In Heerhugowaard is gekozen voor natuurlijke materialen als warm contrast naast het bouwkundige beton, glas en staal. De bar heeft een gelaagd front bekleed met auberginekleurig leer en afgewerkt met een massief bamboe blad. De golvende banken hebben een donkerbruine skailederen zit, de ruggen zijn bekleed met een combinatie van zachte stoffen, die in verticale lijnen gestoffeerd. Het kleurbeeld varieert van paars, naar aubergine en taupe tot warm grijs. 

In het concept van Wonder’s Heerhugowaard neemt koken een prominente rol is. Daarom is de keuken niet alleen open maar ook verhoogd, en als een kooktheater in de zaak geplaatst. Een pizzawerkbank met woodstone-oven, verbindt de keuken met de bar. Over de gehele lengte achter de bar en de pizzaoven loopt een grenenhouten achterkast die als een honingraat tegen de wand is geplaatst. Ter hoogte van de bar is de achterkast gevuld met wijn en andere drankgerelateerde zaken, achter de pizzaoven is de achterkast tot aan het plafond gevuld met grove boomstammetjes wat een knus decoratief beeld geeft. Op de eerste etage is achter het restaurant- en bargedeelte nog een proeflokaal met flexibele invulling. Hier kunnen gastkoks demonstraties of workshops geven, wijnproeverijen worden gehouden of besloten bijeenkomsten worden georganiseerd. De ruimte kan middels grof eikenhoutbetimmerde taatsdeuren in een verweerde spiegelwand worden afgesloten van de rest van het restaurant. Het losse meubilair is een uitgebalanceerde mix van verschillende stoelen in een rustig kleurbeeld van grijzen en naturellen, gecombineerd met tafels van onbehandeld eikenhout. Bij binnenkomst wordt de aandacht vrijwel onvermijdelijk getrokken door de enorme lampbol in de vide en door de stoere metalen trap naar boven. Wie langer rondkijkt ziet dat alle decoratieve verlichting bijzondere items zijn, zoals een grote kleurrijke stenen lamp tegenover de bar, retro-look glazen kappen boven de pizzawerkbank en een collectie van verschillende kleine glazen kapjes boven een wandbank op de eerste etage. Decoraties variëren van een wandschildering die het patroon van de barachterkast combineert met de typerende letter ‘W’ van het logo van Wonder’s, houten wandbetimmeringen en zorgvuldig geselecteerde spiegels, grote vazen, glazen kandelaars en metalen waxinelichthouders.

Bij de bar siert een kunstzinnige stierenkop de kolom, een cadeau van E.S.T.I.D.A aan zijn trouwe opdrachtgever. ‘Het is een plezier om voor Paul en Debby de Wit te werken, ze hebben zelf specifieke ideeën over het concept en de wijze waarop ze dat in het interieur doorvertaald willen zien. Wij fungeren als sparringpartner en vullen hun ideeën aan met inzichten vanuit onze expertise en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vorm- en materiaalgebruik in interieurs’, aldus Art Director die al jaren met de klant samenwerkt.

Trefwoorden: Bars, Interieuradvies, Interieurinrichting, Interieurontwerp, Projectinrichting, Restaurants

Contact ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage

Interieurs voor hotels, cafés, restaurants, kantoren, retail, wellness van ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage thumbnail
26-07-2011

Interieurs voor hotels, cafés, restaurants, kantoren, retail, wellness

Ontwerp en realisatie van totaalinterieurs


Jopen Haarlem, brouwerij, café en restaurant in voormalige kerk van ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage thumbnail
10-12-2010

Jopen Haarlem, brouwerij, café en restaurant in voormalige kerk

  Na jaren van voorbereiding is het nieuwe onderkomen van bierbrouwerij Jopen, de Jacobskerk in Haarlem, op 8 december 2010


02-09-2010

Interieur Grand Café SAMEN in Alkmaar gerealiseerd

   Amsterdam 28 augustus 2010 - Aan de Houttil (Waagplein) in Alkmaar is een nieuw grand café geopend met een


02-04-2010

RESTYLING RESTAURANT DE BUREN ALKMAAR VOLTOOID

Amsterdam, 2 april 2010 Afgelopen maand is de restyling van het interieur van Restaurant De Buren, in Alkmaar voltooid. Na