Nieuw huisvesting Hillenius Bruidscouture in Haarlem esthetische belevenis.

Nieuw huisvesting Hillenius Bruidscouture in Haarlem esthetische belevenis. van ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage

Door: ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage  15-09-2011
Trefwoorden: Retail, Interieurbouw, Interieuradvies

 

Het internationaal bekende Haarlemse bruidsmode-atelier ‘Hillenius Bruidscouture’ heeft een nieuw atelier betrokken waar ontvangst en creatie gelijkvloers plaatsvindt in een ambiance die couturehuis waardig is.

Hillenius was van oudsher gevestigd in de Haarlemse binnenstad, verkoop en fittings vonden plaats op de begane grond, het atelier bevond zich op de etage. Het bedrijf verwierf naam met zijn handgemaakte bruids- en avondkleding en raakte bij het winkelend publiek bekend vanwege de  spectaculaire etalages. Ingegeven door ruimtegebrek en de beperkte parkeermogelijkheden in de binnenstad, ging Hillenius op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in een voormalige loods aan de rand van het centrum. Voor de vormgeving schakelden eigenaren Marieke Kuhlmann en Nicoline Van Marle, ontwerper het Amsterdamse bureau E.S.T.I.D.A in.

In nauw overleg werd een interieurconcept uitgewerkt waarin de ruwe, donkere basis van de loods is behouden en zachte roomwitte tinten en materialen zijn toegevoegd. Het geheel vormt een contrastrijk sfeervol decor waarin de exclusieve op maat gemaakte jurken, en diens draagsters, bijzonder goed tot hun recht komen.

Trefwoorden: Interieuradvies, Interieurbouw, Interieurinrichting, Interieurontwerp, Retail

Contact ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van ESTIDA Interieurontwerp en -fabricage


15-09-2011

The Kitchen, huiskamer met een hele grote keuken

Nieuwe kookconcept in Amsterdam, interieurontwerp en realisatie door ESTIDA