TROUW BLIJFT ROKERS TROUW: GROOTSTE ROOKRUIMTE EN UNIEKE LUCHTREINIGER

TROUW BLIJFT ROKERS TROUW: GROOTSTE ROOKRUIMTE EN UNIEKE LUCHTREINIGER van Extreme Air Products

Door: Extreme Air Products  26-03-2009
Trefwoorden: Trouw, Rookruimte, Luchtreiniger

Sinds maart 2009 zijn de deuren van de nieuwe place to be in het uitgaanscircuit van Amsterdam geopend: club Trouw Amsterdam. De nieuwe dancetempel is voorzien van de allergrootste rookruimte in de Nederlandse dancescene. Extreme Air-Products (AXP) werd ingeschakeld om op maar liefst 80 vierkante meter ruim 100 rokers hun behoefte te laten stillen zonder dat zij last hebben van overmatige rook of onaangename geuren.

De rookruimte wordt behandeld met vijf luchtreinigers van AXP. Het zijn grote stalen zuilen (Extreme Air-Sensation) die de lucht zuiveren door middel van luchtverdringing. Het RIVM en TNO hebben vastgesteld dat dit de meest efficiënte techniek is om tabaksrook te reinigen. AXP heeft de primeur met een toepassing van deze techniek in een stekkerklaar product. De techniek werd vorig jaar gepatenteerd en al vele clubs gingen Trouw Amsterdam voor: Jimmy Woo, Paradiso, Jantjes Verjaardag, Lola’s etc.

De mensen achter de nieuwe club, gevestigd in de voormalige pershal van de gelijknamige krant, waren tot vorig jaar verbonden aan de internationaal georiënteerde club 11. Daan Steures is één van de initiatiefnemers. Zijn enthousiasme is groot: “’s Nachts zit hier 100 man bij elkaar zonder last te hebben van de rook. Dankzij de uitstekende afzuiging en luchtreiniging kan zelfs de niet-roker aangenaam toeven in onze rookruimte.” Een vaste bezoeker van de zaak beaamt: “Het is de allergrootste en mooiste rookruimte van Amsterdam!”. Het is een langwerpige ruimte van ongeveer 20 bij 4 meter. Één van de lange zijdes van de ruimtes is voorzien van een lange bank waarop het hippe uitgaanspubliek kan relaxen onder het genot van een drankje en eventueel een sigaret.

Trouw Amsterdam voldoet aan de AXP-standaard voor rookruimtes. De overheid verplicht de horeca zes keer per uur een horecazaak te ventileren, AXP heeft deze maat voor rookruimtes maar liefst vertienvoudigd. De gigantische rookruimte bij Trouw wordt elke minuut van schone lucht voorzien.

Trefwoorden: Luchtreiniger, Rookruimte, Trouw