Deze week in FEM Business

Door: Fem Business - Reed Business  04-05-2006
Trefwoorden: Finance, Periodieken

Pensionada
Pensioenfondsbestuurders versoberen sluipenderwijs uw pensioen, en maskeren daarmee hun eigen falen. Werknemers betalen steeds meer premie voor een pensioenproduct dat door de inflatie steeds minder waard wordt.

Gasluchtje
Schandaal in wording: de Nederlandse staat heeft 400 miljoen teveel betaald aan Shell en Esso voor het gastransportnet. Hoe zit dat?

KKR-barbaren naar A’damse beurs
Deze week had Euronext zijn grootste beursintroductie van het jaar. Opmerkelijk, want het is een fonds van KKR, een van de grootste private equity-huizen.

Ben Verwaayen: de schaduw-premier van de VVD
Nee, hij stapt echt niet de politiek in. Gekke vraag is dat toch. Maar wel schrijft hij het verkiezingsprogramma van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. “Het Nederlands elftal laat zien dat Nederland toekomst heeft.”

Fiscus pakt Japanse bedrijven
Ondernemingen die smeken om hogere belastingen? Ja, wel als ze uit Japan komen. Het voornemen van staatsecretaris Joop Wijn van Financiën om de vennootschapsbelasting te verlagen naar 25 procent katapulteert Nederland in de categorie belastingparadijs. En dat betekent boete doen in Japan.


Verder in dit nummer:

>> naar de tandarts in Boedapest: hoe goedkoop vliegen Europa verandert >> aan tafel met David Luteijn van Delta LLoyd
>> het succes van Boeings Dreamliner: vliegen wordt weer leuk

Trefwoorden: Finance, Periodieken

Contact Fem Business - Reed Business

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share