ASSA ABLOY: het nieuwe lid van io-homecontrol®

ASSA ABLOY: het nieuwe lid van io-homecontrol® van Gci Holland

Door: Gci Holland  12-10-2006
Trefwoorden: Velux, Somfy, Assa Abloy

ASSA ABLOY: het nieuwe lid van io-homecontrol®

Amsterdam, Champagne au Mont d’Or, 12 oktober 2006 - io-homecontrol® maakt vandaag bekend dat de ASSA ABLOY Groep, de belangrijkste fabrikant en leverancier van sluitoplossingen ter wereld, als nieuw lid wordt opgenomen in de io-homecontrol® alliantie.

Als toonaangevende fabrikant en leverancier van sluitoplossingen met een wereldmarktaandeel van 10% verrijkt ASSA ABLOY io-homecontrol® met de voordelen van haar productassortiment. Met meer dan 150 bedrijven die actief zijn in 40 landen biedt de ASSA ABLOY Groep een breed productaanbod variërend van automatische deuren, veiligheidsdeuren, hangsloten, deurdrangers en deurautomaten tot elektromechanische producten en mechanische sloten. De ASSA ABLOY Groep omvat het in Nederland bekende merk NEMEF, maar ook Fichet, Laperche en Vachette in Frankrijk, Yale en Chubb in het Verenigd Koninkrijk en IKON en effeff in Duitsland.

Samen met dit nieuwe lid zal io-homecontrol® blijven voortbouwen op het geïntegreerde aanbod voor de “intelligente woning” en het toepassingsgebied verder blijven uitbreiden. io-homecontrol® zal door middel van deze draadloze radiotechnologie die bestuurd wordt met een eenvoudig bedieningssysteem, de interactie mogelijk maken tussen verschillende producten, zoals VELUX dakvensters, , HONEYWELL kamer- en klokthermostaten, door SOMFY elektrisch bediende rolluiken, automatische garagedeuren van HÖRMANN en elektronische sloten van ASSA ABLOY. Dit revolutionaire en naadloos geïntegreerde technologiesysteem, dat communicatie tussen producten van verschillende merken mogelijk maakt, biedt talloze voordelen aan consumenten en huiseigenaren vooral wat betreft comfort, binnenhuisklimaat, veiligheidscontrole en energiebesparing.

io-homecontrol®: een groeiend initiatief gericht op de intelligente woning
Na de toetreding in april van HÖRMANN, de grootste aanbieder in Europa van deuren en aandrijvingen voor woning en industrie, is ASSA ABLOY de tweede internationale groep die zich aansluit bij de leden-oprichters, HONEYWELL, VELUX en SOMFY, sinds de lancering van io-homecontrol® in Parijs in mei 2005. Jean-Luc Guillaume, directeur van io-homecontrol® is bijzonder blij met de toetreding van ASSA ABLOY tot de steeds groter wordende alliantie: “Door de inbreng van haar specifieke expertise op de woningbouwmarkt zal ASSA ABLOY zorgen voor een fantastische uitbreiding van het io-homecontrol® aanbod dankzij haar kennis en producten op het gebied van sluitsystemen. De toetreding van de groep tot de alliantie benadrukt de groeiende belangstelling voor geïntegreerde en intelligente beheerssystemen voor woningen.”

Via io-homecontrol® zal ASSA ABLOY deel uitmaken van een alliantie die de consument een complete geïntegreerde automatiseringsoplossing voor de woning biedt. “Met groot genoegen maken we onze toetreding tot de io-homecontrol alliantie bekend. We sluiten ons aan bij een team van een aantal van 's werelds meest gereputeerde bedrijven in woningbeheer dat zich sterk ontwikkelt. Het is een voorrecht om lid te worden van een alliantie die consumenten geavanceerde technologie biedt om hen het leven te vergemakkelijken. Dit initiatief zal zich in de toekomst ongetwijfeld verder ontwikkelen met nieuwe leden die de omvang en de toegevoegde waarde van de oplossing voor de eindgebruikers nog verder zal vergroten. Het grote voordeel van io-homecontrol® is dat de technologie, ondanks de uiterst geavanceerde functies, heel gemakkelijk te gebruiken is en dat de installatie ervan geen speciale infrastructuur of systeemintegrator vereist”, aldus Åsa Christiander van ASSA ABLOY.

io-homecontrol®: een alliantie die openstaat voor alle fabrikanten
io-homecontrol® is het resultaat van een industrieel streven dat aansluit op reële marktvooruitzichten. De alliantie biedt fabrikanten van bouwelementen de mogelijkheid mee te werken aan een gezamenlijk project met als doel het summum in home control.
io-homecontrol® technologie voldoet aan een reële vraag van de kant van de industrie en voegt werkelijke waarde toe voor de klanten. Jean-Luc Guillaume voegt hieraan toe: “Wij staan open voor alle industriële groepen in de bouwproductensector. We hebben vergevorderde contacten met andere toonaangevende fabrikanten en hopen in 2007 de toetreding van nog meer nieuwe leden bekend te kunnen maken.”

io-homecontrol® producten zijn geschikt voor alle typen gebouwen, van nieuwbouw tot bestaande gebouwen, van eenvoudige producten tot complete systemen. io-homecontrol® oplossingen worden verkocht via de gebruikelijke verkoopkanalen. De installatie ervan is eenvoudig en vereist geen nieuwe vaardigheden van de kant van de installateurs. In juli 2005 introduceerde VELUX als eerste bedrijf producten met io-homecontrol® technologie op de markt. SOMFY en HONEYWELL, en voortaan ook HÖRMANN, zullen in 2007 producten met het io-homecontrol® label op de markt brengen. De eerste interactieve oplossingen zullen dus vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn. io-homecontrol® is een gedeponeerd handelsmerk in meer dan 40 landen.

****************************************


Over io-homecontrol®
De io-homecontrol® alliantie is opgericht door enkele van de wereldwijd toonaangevende bedrijven in home comfort technologie, waaronder HONEYWELL, de wereldleider in geautomatiseerde beheersystemen voor woningen en bedrijven; SOMFY, de internationale specialist in het automatisch bedienen van alle openingen van woningen en andere gebouwen, en VELUX, de wereldleider in dakvensters. De huidige io-homecontrol leden zijn HONEYWELL, de HÖRMANN groep, SOMFY, VELUX en ASSA ABLOY.
io-homecontrol® is een draadloos communicatieprotocol dat de interactie tussen producten van verschillende fabrikanten mogelijk maakt. Het brengt nieuwe oplossingen voor meer comfort, energiebesparing, veiligheid en klimaatregeling in woningen. Het biedt professionals en eindgebruikers nieuwe voordelen en vereist geen bijkomende infrastructuur of installatiekosten. io-homecontrol® is een gedeponeerd handelsmerk in meer dan 40 landen. De eerste producten waarin io-homecontrol® technologie is verwerkt zijn medio 2005 op de markt gebracht en de eerste io-homecontrol® oplossingen vervaardigd door meerdere merken zullen in 2007 beschikbaar zijn.


Over ASSA ABLOY
ASSA ABLOY is de belangrijkste fabrikant en leverancier van sluitoplossingen ter wereld en voldoet aan de hoogste eisen van eindgebruikers inzake beveiliging, veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. De Groep heeft bijna 30 000 werknemers en een jaaromzet van ca 3 miljard euro.


****************************************

Voor meer informatie:

- io-homecontrol : www.io-homecontrol.com
- HONEYWELL : www.honeywell.com
- HÖRMANN : www.hoermann.com
- SOMFY : www.somfy.com
- VELUX : www.velux.com
- ASSA-ABLOY : www.assaabloy.com


Illustraties zijn verkrijgbaar bij de persafdeling en kunnen van de website worden gedownload.

GCI Holland
Peter Coolen
Email: [email protected]
Telefoon: 020 676 86 66

Trefwoorden: Assa Abloy, Draadloos Communicatieprotocol, Io-homecontrol, Somfy, Velux,

Contact Gci Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share