Dappere Lelijke Eend in bijzondere Peking Challenge

Dappere Lelijke Eend in bijzondere Peking Challenge van Gci Holland

Door: Gci Holland  14-08-2007
Trefwoorden: Transport, Reizen, Goed Doel

De bestuurders van het Peking-Eend project zijn Linda van Santen en Lex Breenen uit Hillegom. Zij zullen zo’n 11.000 kilometer afleggen in een Besteleend van 20 jaar oud. Tijdens de reis nemen ze het op tegen grote jongens als Landrovers, Jeeps en een Toyota Landcruiser. Om de kans de finish te halen te vergroten kan het Peking-Eend project rekenen op de technische support van een gespecialiseerde Deux-chevaux garage.

Sponsoren en donateurs gaan samen met de deelnemers de uitdaging aan en betalen een bepaald bedrag per afgelegde kilometer. De opbrengst gaat naar een bepaald goed doel. In het geval van het Peking-Eend team is dit SOS Kinderdorpen. Sponsor WC-Eend heeft een rotsvast vertrouwen in het team. Anneke Bouwknegt, Product Manager WC-Eend: “We zijn enorm enthousiast over dit initiatief. Het feit dat we tegelijkertijd een goed doel sponsoren maakt de Peking-Eend een project waar we als merk wel aan verbonden móesten zijn! We weten zeker dat het team de finish gaat halen.”

Lex Breenen is fotograaf. Hij maakte eerder buitenlandse reizen per Eend; enig gesleutel is hem dus niet vreemd. Zijn teamgenoot en partner Linda van Santen is behalve een doorgewinterde reisfanaat, logistiek manager. Daardoor heeft ze een sterk ontwikkeld regel- en organisatietalent; een onontbeerlijke eigenschap tijdens een dergelijke uitdaging. Er zal veel van hun goede humeur en doorzettingsvermogen gevraagd worden. De temperaturen op het traject kunnen variëren van -27 tot 31 graden Celsius. Lex Breenen: “In feite gaan we op pad met een rugzak op wielen, alles is zo licht mogelijk gehouden. Omdat het terrein veelal ruw zal zijn is ons adagium Zo langzaam mogelijk, maar zo snel als nodig. We kijken er erg naar uit en zijn blij met de steun van WC-Eend. Met een lelijke Eend naar Beijing, gesponsord door WC-Eend, het kan niet beter!”


Initiatiefnemers van de Peking-Challenge zijn de mensen achter de Amsterdam Dakar Challenge.
De Challenge duurt 33 dagen en voert langs steden als St. Petersburg, Moskou en Ulaanbaatar om uiteindelijk te eindigen in Peking.
Het vertrek staat gepland op 26 augustus vanuit de hoofdsteden Amsterdam en Brussel.

www.peking-eend.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bolton Nederland B.V., Anneke Bouwknegt of Frank van Rijsingen. E-mail [email protected] of [email protected] Telefoon: 0344-636123. Zie ook www.boltongroup.net
Voor beeldmateriaal: Klik Hier

Trefwoorden: Goed Doel, Reizen, Transport

Contact Gci Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share