Globrands Naming & Strategy ontwikkelt na Thalys ook de merknaam Fyra

Globrands Naming & Strategy ontwikkelt na Thalys ook de merknaam Fyra van Globrands Naming & Strategy

Door: Globrands Naming & Strategy  09-07-2009
Trefwoorden: Hsl-zuid, Fyra, Ns Hispeed,

Hoewel er inmiddels 183 miljoen domeinnamen ingeschreven staan, wil ieder internationaal bedrijf toch graag een mooie en sprekende merknaam met een .com domeinnaam. Ga er maar aan staan. Toch lukt het een gespecialiseerd bureau als Globrands nog steeds, zoals de naam Fyra weer bewijst.

Mike Dijkstra, oprichter van Globrands: "Fyra staat voor vurig en rood, voor vrouwelijk, dynamiek, warmte en sprankeling tegelijk. Naast de Thalys is de Fyra tegelijk goed passend en onderscheidend en geeft de naam Fyra precies die intrinsieke lading die het mogelijk maakt er een sterk merk van te maken."

Thalys
In 1995 ontstond Westrail International met de SNCF, de NMBS, de NS en Deutsche Bahn als partners, met als doel het netwerk te verbeteren en Europa te verbinden. De eerste exponent daarvan was de introductie op 2 juni 1996 van een internationaal merkconcept onder de naam Thalys. Treinreizen kreeg weer allure en het succes van de Thalys werd een veel aangehaalde marketingcase. Inmiddels is Westrail uitgegroeid tot Railteam, waarin Europa's belangrijkste hogesnelheidsoperators zoals NS Hispeed deelnemen.

Fyra
De volgende stap van NS Hispeed, dit keer samen met de KLM en de NMBS, werd genomen in het ontwikkelen van een nieuw concept voor een snelle verbinding tussen Amsterdam en Brussel. Naast de luxe Thalys moest dit een jong en dynamisch conscpet worden. Positief, toegankelijk, sprankelend, warm, vrouwelijk en roodkleurig. Globrands kreeg, na een Europese aanbestedingsronde, de opdracht voor de naampositionering en naamcreatie. Mede op basis van deze waarden werd de naam Fyra ontwikkeld, die aan alle voorwaarden en criteria voldoet.

Globrands Naming & Strategy
Het Amsterdamse merknaamadviesbureau Globrands is verantwoordelijk voor de dontwikkeling van vele bekende merknamen, variërend van Senseo, Menzis, Essent, Vifit, Linera, Extran, Reaal en Connexxion tot Landal, Jiba, Tergooiziekenhuis en Vlekkendepper. Sinds 2005 is Globrands partner in de wereldwijde Nomen Group en in 2007 is een speciale op de pharma & health industrie dochterbedrijf opgericht.

Trefwoorden: Fyra, Hsl-zuid, Ns Hispeed, Thalys,

Contact Globrands Naming & Strategy

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share