The London Police, 10 Years Later.....

Door: GO Gallery  02-05-2009
Trefwoorden: Moderne Kunst, Productpresentatie, Streetart Graffiti

Op zaterdag 16 mei opent GO Gallery een expositie met The London Police, TLP.
TLP begon in 1998, toen 2 Britse jongens naar Amsterdam verhuisden om de straten van onze hoofdstad nog meer op te vrolijken. Al spoedig waren op honderden houten schuttingen en elektriciteithokjes in Amsterdam de LADs te zien.
Niet alleen in Amsterdam kregen de LADs een leven. TLP heeft de afgelopen 10 jaren meer dan 35 landen aangedaan om deel te nemen aan grote shows en exposities, voor opdrachten van muurschilderingen en liefdadigheidsacties. De grootste muurschildering is nog steeds te zien in Kreuzberg, Berlijn, op een gebouw van 6 verdiepingen. In Tblisi, Georgië, is met de Hope Box (www.hopebox.nl) een weeshuis beschilderd en voor aankomende zomer staat een dergelijk project in Kosovo gepland.
In China is 2 jaar geleden een expositie geopend speciaal voor hondjes, de schilderijen hingen dan ook op kniehoogte en voor de gelegenheid is er een collectie met hondenjasjes en speeltjes ontworpen!

De 2 oprichters van The London Police, Chaz & Bob, zijn enkele jaren uit elkaar geweest, en zijn sinds eind 2008 weer samen gaan werken. Uit deze samenwerking is de huidige wereldtour ontstaan.
Na de expositie in London is de GO Gallery in Amsterdam, aan de beurt.
Daarna zijn exposities gepland in Los Angeles, New York en Berlijn.Op de komende expositie in de GO Gallery zijn een 10tal spectaculaire nieuwe schilderijen te zien. De werken die worden geschilderd gaan veelal over Amsterdam.
Tevens wordt de “Every 20 Minutes, 7 Days Photo Wall” gepresenteerd, 1008 foto’s uit het leven van The London Police, elke 20 minuten 1 foto, 1 week lang.

De opening van de expositie is op zaterdag 16 mei, om 17.00 uur.
Op vrijdagavond, tot 20.00 uur is de preview.
De expositie duurt t/m 21 juni.

Trefwoorden: Moderne Kunst, Productpresentatie, Streetart Graffiti