Henderson introduceert eerste long/short China-fonds

Door: Henderson Global Investors  07-02-2008
Trefwoorden: Beleggen, Fondsen, FondsHenderson introduceert eerste long/short China-fonds

Amsterdam, 7 februari 2008- Beleggers in Nederland kunnen nu instappen in een long/short fonds dat in Chinese bedrijven investeert. Hiermee kunnen zij op de Chinese markt profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Henderson Global Investors is de eerste belegger die met een Chinees long/short fonds de Nederlandse markt betreedt.

Het Henderson Horizon China Fund is een zogenaamd ‘Sophisticated UCITS III’ fonds.
Dat wil zeggen dat het fonds aan alle eisen voldoet om aangeboden te worden in alle EU landen. Een ‘Sophisticated UCITS III’ fonds combineert de vrijheid van Hedgefondsen met de transparantie en bescherming van reguliere beleggingsfondsen.

Derivaten
Het fonds kan short en long gaan en ook met derivaten werken. Het fonds investeert in beursgenoteerde bedrijven uit China, Hong Kong en Taiwan. Het universum van aandelen bedraagt ca. 600 aandelen. Het fonds belegt in 20 tot 25 bedrijven. China is op basis van Bruto Nationaal Product op dit moment de vierde economie ter wereld. Echter, op basis van het Bruto Nationaal Product per persoon staat China op plaats 128 in de wereld.

Steven de Vries van Henderson Nederland: “Ondanks scherpe correcties op de beurs blijft China een van de best presterende markten in de wereld. De MSCI China-index behaalde over geheel 2007 een rendement van 63 procent. Ondanks dat wereldwijd aandelenmarkten de komende tijd vanwege de kredietcrisis beweeglijker zijn, biedt China nog steeds zeer veel groeipotentieel. Middels short-posities kan het fonds ook inspelen op dalingen in de markt.”

Over Henderson Global Investors
De Henderson Global Investors Groep is ontstaan in 1934. Het is een van de grootse fondsbeheerders in Europa met een beheerd vermogen van € 91 miljard en een hoofdvestiging in Londen. Henderson verschaft haar institutionele, retail en vermogende cliënten toegang tot vaardige investeringsprofessionals en een breed scala aan activa, waaronder aandelen, obligaties, vastgoed en private equity.

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline Kuyten. Lensink Van Berkel Communicatie. 033-422 00 80, [email protected]

Uitleg van de long/short-strategie
De fondsmanager streeft ernaar om zijn rendement te verhogen door long en short posities aan te gaan bij aandelen waarvan hij denkt dat deze onder- of overgewaardeerd zijn. Als het vooruitzicht voor een bedrijf slecht is, kan een fondsmanager normaal gesproken alleen maar profiteren van deze kennis door het aandeel niet in bezit te hebben. Echter, een long/short fondsmanager kan juist short gaan op dit bedrijf, zodat hij ook meer profiteert van de kennis over negatieve vooruitzichten voor dit bedrijf.

UCITS III
UCITS III is een Europese richtlijn die betrekking heeft op distributie van beleggingsfondsen alsook op de verschillende beleggingstechnieken en risico’s die fondsbeheerders kunnen toepassen in hun fondsen. Henderson Global Investors is een van de eerste vermogensbeheerders die de nieuw mogelijkheden van UCITS III toepast in haar producten. Indien u meer informatie wilt hebben sturen wij u graag Henderson’s ‘Guide to UCITS III’ to.

Trefwoorden: Beleggen, Fonds, Fondsen

Contact Henderson Global Investors

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share