1.111 jonge leiders ontwikkelen strategie voor de wereld in 2030

Door: Het Pr Bureau  31-01-2007
Trefwoorden: Strategie, Strategisch Advies

- Persbericht -

World Economic Forum en Roland Berger slaan handen ineen voor sterke toekomst
1.111 jonge leiders ontwikkelen strategie voor de wereld in 2030

Amsterdam, woensdag 31 januari 2007 – Roland Berger Strategy Consultants is benoemd tot strategisch partner van het World Economic Forum en tot hoofdpartner van het forum voor Young Global Leaders. Het doel van de samenwerking is om blijvende steun te bieden voor de ontwikkeling en implementatie van een strategie voor de wereld in 2030. Bij de projecten van de Young Global Leaders worden 1.111 exceptionele jonge leiders vanuit de hele wereld betrokken, afkomstig uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap of de culturele sector.

In het kader van dit nieuwe partnership zal Roland Berger haar kennis en middelen ter beschikking stellen van de talentvolle leiders om een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan het vormen van een succesvolle, gezonde en welvarende toekomst van de wereld. “Zo houdt het forum zich op dit moment bezig met het ‘2030 Initiative’. Hierbij wordt een kader ontwikkeld om problemen en risico’s in kaart te brengen, die ons in de komende decennia zouden kunnen bedreigen,” aldus Tijo Collot d’Escury, managing partner van Roland Berger Nederland. “Met de ervaring van onze consultants en partners, willen we de Young Global Leaders helpen in te spelen op relevante ontwikkelingen in de toekomst.”

Voorzitter en oprichter van het World Economic Forum, professor Klaus Schwab: “We wilden graag de Young Global Leaders actief integreren in de processen van het World Economic Forum, zodat het voor hen mogelijk wordt een serieuze invloed uit te oefenen op de wereldse verhoudingen. Daarnaast is het belangrijk om de wereldwijde politiek interessant te laten blijven voor de volgende generatie. De kracht van het Forum van Young Global Leaders is dat de deelnemers uit totaal verschillende levensvisies afkomstig zijn. Dit stelt hen in staat om het traditionele denken te veranderen in een onbevreesde, vooruitkijkende blik op de toekomst van de wereld.”

Over de Young Global Leaders
Het Forum van Young Global Leaders – opgericht in 2004 – brengt bijzondere, jonge managers, ondernemers, wetenschappers, culturele leiders en artiesten bij elkaar, zodat zij innovatieve concepten en projecten kunnen ontwikkelen voor de mondiale toekomst. Ieder jaar komen de Young Global Leaders samen bij de Annual Summit van het forum. Ze zijn ondergebracht in verschillende taakgroepen, variërend van gezondheidszorg en educatie, tot milieuwetenschappen. Leden worden geselecteerd door een selectiecomité met als voorzitter Koningin Rania van Jordanië. Voor participatie aan het programma, geldt een maximum leeftijd van veertig jaar en zijn onder meer substantiële leiderschapservaring en een bewezen toewijding in het dienen van de maatschappij vereist. Global Leaders worden geselecteerd voor een periode van vijf jaar.

Roland Berger Strategy Consultants
Roland Berger Strategy Consultants is een internationaal strategisch adviesbureau met ruim 1.700 medewerkers in 32 kantoren verspreid over 23 landen. In Europa behoort de firma tot de top-3 van strategieadviseurs, wereldwijd tot de top-5. In het Nederlandse kantoor werken ruim 50 mensen. Zie ook www.rolandberger.nl.

- EINDE BERICHT -

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**NOOT voor de REDACTIE**

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Tijo Collot d’Escury, managing partner van de Nederlandse vestiging van Roland Berger Strategy Consultants.

Hij is telefonisch bereikbaar op 020 – 79 60 600, of per e-mail via: [email protected]
Trefwoorden: Strategie, Strategisch Advies