2005, 2006, 2007: Vitae wint goud bij ‘Great Place to Work’ verkiezing

Door: Het Pr Bureau  03-05-2007
Trefwoorden: Werk, Prijs, Carrriere

Amsterdam, 3 mei 2007 – Vitae kan zich voor het derde achtereenvolgende jaar ‘Beste werkgever van Nederland’ noemen. Marcel van Marrewijk, directeur van het Great Place to Work® Institute, heeft vanmorgen de award aan de directie van Vitae overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Dauphine te Amsterdam. Ter gelegenheid hiervan formuleerde Vitae vijf tips voor werkgevers om ook een Great Place to Work te worden.

Drie maal is scheepsrecht
Vitae wint voor de derde keer goud en ontvangt dit jaar ook de special award ‘Fairness’. Vorig jaar werden de maand ‘sabbatical’ die Vitae aan werknemers na vijf jaar dienstverband aanbiedt, en het Social Responsibility project waar werknemers en klanten samen de handen uit de mouwen steken, als opmerkelijk genoemd. “Mede door de sterke cultuur, goede arbeidsvoorwaarden en mooie bijeenkomsten, komt Vitae wederom als winnaar uit de bus. Dit ligt ook aan het feit dat het management fouten durft toe te geven, durft los te laten of juist in te grijpen. Bij Vitae gaat alles vanuit het principe ‘hard op de feiten, zacht op de relatie”, aldus Marcel van Marrewijk, directeur van het Great Place to Work® Institute.

Een Great Place to Work is volgens het instituut een organisatie waar je ‘vertrouwen hebt in de mensen voor wie je werkt, trots bent op wat je doet en plezier hebt met de collega's waarmee je samenwerkt.’ Hylke Oldenboom wil daar na drie jaar graag iets aan toevoegen: “Het is ook een organisatie waar je je ontwikkelt en van toegevoegde waarde bent voor je klanten en leveranciers.”

Top vijf tips
Omdat Vitae voor de derde keer de prijs wint voor ‘De Beste Werkgever van Nederland’, formuleerde Vitae de volgende vijf tips voor werkgevers om ook een Great Place to Work te worden.

1. Stop dezelfde energie waarmee je sleutelt aan je producten, markten en diensten in nadenken over je eigen mensen. “HR is altijd een ondergeschoven kindje, maar wordt de essentiële succesfactor van een bedrijf,” aldus Oldenboom.

2. Wees eerlijk over wat je te bieden hebt. Oldenboom: “De meeste bedrijven drukken zich uit in wat ze allemaal te bieden hebben en dus hoe goed ze zijn. De andere kant is dat je je ook kwetsbaar kunt opstellen, durft aan te geven wat er niet zo goed gaat en dus wat je nodig hebt. Hier bereik je uiteindelijk veel meer mee.”

3. Maak dan waar wat je claimt. “Wij maken hier continu werk van. Nu is dat bijvoorbeeld het netwerk van de ‘Nieuwe Professional’. Dus we roepen niet teveel en werken met strategieteams om dat netwerk concreet invulling te geven: door onze systemen aan te passen en onze primaire processen.”

4. Wees nooit bang om mensen te verliezen als dit ten koste gaat van de duidelijkheid. Hylke Oldenboom licht dit toe: “Iedereen heeft het over binden. En dat is een defensieve insteek. Je moet als werkgever juist een baken durven zijn en dus duidelijk zijn in hoe je mensen beoordeelt.”

5. Er gaat niets boven waarachtigheid. Practice what you preach, wees dienend en bescheiden, maar altijd in de werkelijkheid.

Punten scoren
Uit het onderzoeksrapport blijkt dat Vitae op alle dimensies (geloofwaardigheid, respect, trots, eerlijkheid en kameraadschap) ruim meer dan tachtig punten op een schaal van honderd scoort. De personeelsbemiddelaar is op alle dimensies zelfs vooruit gegaan ten opzichte van 2006. Vooral kameraadschap staat hoog in het vaandel, volgens Vitae’ers, met een puntenaantal van meer dan negentig. Oldenboom: “Kennelijk is Vitae een plek waar de collegaverhoudingen dicht in de buurt van vriendschap komen. Daar kun je als bedrijf niet eens zoveel aan doen, behalve leuke mensen aannemen en hen de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten. Verder is onze score op respect significant gestegen. Voor ons een bewijs dat Vitae zich doorontwikkelt van leuk naar zinvol!”

Over het Great Place to Work® Institute
Ieder jaar initieert het Great Place to Work® Institute in 30 landen wereldwijd, waaronder Nederland, haar onderzoek naar organisaties die zich volgens de perceptie van de eigen medewerkers kenmerken als een echte Great Place to Work. Deelnemende bedrijven worden onderzocht op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Aan de hand van deze vijf waarden worden er uitspraken gedaan over (de kwaliteit van) drie relaties binnen de organisatie, namelijk 1. die tussen medewerkers en management; 2. medewerkers onderling en 3. medewerkers en hun werk. Op basis van de onderzoeksscores wordt er een onderverdeling gemaakt in de winnaarsscategorieën: Goud, Zilver en Brons. www.greatplacetowork.nl

Over Vitae
Vitae is een onafhankelijk personeelbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4.000 kandidaten voor vast dienstverband in 14 verschillende specialismen. Vitae telt ongeveer 1750 medewerkers, waarvan 1000 Vitae Interim Professionals voornamelijk werkzaam in Techniek en Finance. Vitae is hiermee de enige partij in Nederland die de sectoren werving & selectie en interim professionals naast elkaar heeft groot gekregen. Vitae is opgericht in 1986 en heeft negen vestigingen in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Enschede, Zwolle en Maastricht. www.vitae.nl

- Einde bericht –

________________________________________________________________

** NOOT VOOR DE REDACTIE **

Voor vragen en / of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vitae
Contactpersoon:
Hylke Oldenboom, directeur Vitae
M : 06 226 660 27
E: [email protected]
Website: www.vitae.nl

Trefwoorden: Carrriere, Prijs, Werk,