Desso produceert eerste ‘Cradle to Cradle’ tapijttegel

Door: Het Pr Bureau  24-02-2009
Trefwoorden: Tapijt, Duurzaam Ondernemen, Desso

Duurzaamheid behoort tot de kernwaarden van Desso. Zo zijn afvalscheiding, recycling, CO2-reductie en waterzuivering al vele jaren vaste elementen van het productieproces. Beide certificaten zijn een beloning voor de investeringen en ambitie van Desso om zo duurzaam mogelijk te produceren. Alexander Collot d’Escury, Chief Commercial Officer van Desso, is verheugd met het eerste C2C product. Collot d’ Escury: “We investeren fors in C2C en dat werpt nu zijn vruchten af. Dit certificaat is een beloning voor onze toewijding om duurzaam te ondernemen.”

Cradle to Cradle
Het C2C concept is ontwikkeld door de Duitse chemicus Michael Braungart, oprichter van EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency) en autoriteit op het gebied van groene productietechnieken en recycling. Momenteel zijn er in Nederland slechts enkele bedrijven met C2C gecertificeerde producten. In het kort houdt C2C in dat alle grondstoffen en afval volledig recyclebaar moeten zijn. Dat is echter niet gemakkelijk.

Om een C2C certificaat te kunnen toekennen inventariseert en analyseert EPEA alle materialen die in een productieproces worden gebruikt. Naast deze onafhankelijke evaluatie van EPEA wordt het C2C certificaat vergezeld door verschillende duurzaamheidcertificaten, zoals het ‘CRI Green Label Plus’. Dit certificaat, dat onlangs is toegekend aan Desso, is de hoogste standaard voor de luchtkwaliteit binnenshuis en is het bewijs dat het door Desso geproduceerde tapijt voldoet aan de strengste criteria voor de minimalisatie van chemische emissie. Daarnaast heeft Desso ook het ‘BRE’ certificaat.

Duurzaam ondernemen biedt mogelijkheden
De ‘Pallas’ tegels maken al jaren deel uit van de collectie van Desso en voldoen nu aan de ‘Basis’ certificatie van EPEA. Volgens Stef Kranendijk, CEO van Desso, is deze stap essentieel voor het realiseren van de lange termijn doelstellingen om het volledige productieproces van Desso C2C te laten certificeren.

Kranendijk, die voorheen topfuncties bekleedde bij onder andere Proctor & Gamble, heeft sinds zijn aantreden als CEO van Desso, C2C vrijwel meteen omarmd. “Duurzaam ondernemen biedt enorme mogelijkheden, vooral nu, in tijden waarin de wereld sneller verandert dan ooit”, aldus Kranendijk. “Wij hopen met onze doelstellingen een motor te zijn die anderen aanspoort tot meer duurzame bedrijfsvoering.”

Over Desso
Desso is al meer dan 80 jaar een betrouwbare partner in tapijtfabricage met toepassingen in onder meer kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Duurzaamheid en creativiteit zijn belangrijke kernwaarden die tot stand komen in het design en de Cradle to Cradle-doelstellingen. Onder de klanten bevinden zich onder andere Rabobank, ABN AMRO, KPN, KLM, Marriot Hotels en Virgin Atlantic. www.desso.com.

-Einde bericht-

**NOOT VOOR DE REDACTIE** Niet bestemd voor publicatie.

Voor meer informatie, interviewverzoeken en foto’s in hoge resolutie vrij van rechten te gebruiken en geschikt voor publicatie, kunt u contact opnemen met:

Desso
Marie Clavel
0416-684 200
[email protected]

Het PR Bureau
Frits Hendrikx
020-670 22 32
[email protected]
Zie voor meer informatie over Desso ook: www.desso.com.

Trefwoorden: Cradle To Cradle, Desso, Duurzaam Ondernemen, Tapijt