Een op de drie Nederlanders luncht achter de computer

Door: Het Pr Bureau  04-12-2008
Trefwoorden: Lunch, Computer, Onderzoek

PERSBERICHT
Een op de drie Nederlanders luncht achter de computer
Onderzoek Stegeman: zelfgemaakte lunch favoriet

Deventer, woensdag 3 december 2008 –Wanneer het om onze lunch gaat, nemen we het liefst het heft in eigen handen. Tweederde van de Nederlanders (69%) smeert ’s ochtends zijn eigen lunch. De zelfgemaakte lunch is favoriet, want slechts 21 procent vindt een middagmaal uit de winkel of kantine lekkerder. Niet alleen vanwege de goede smaak; een derde geeft aan dat een in de ochtend gesmeerde boterham ook meer rust geeft (36%). En dat is nodig, want één op de drie Nederlanders luncht door tijdgebrek regelmatig achter de computer (36%). Dit blijkt uit onderzoek voor Stegeman Smeer’m onder 520 Nederlanders.

Liefde gaat door de maag
Een op de vijf vrouwen verwent haar partner met een zelfgemaakte lunch (22%), andersom is slechts 14 procent van de mannen hiertoe bereid. Wanneer er kinderen in het spel komen, zijn de taken nog steeds traditioneel verdeeld. Meer dan een kwart van de moeders smeert de middagboterham voor de kinderen (28%), terwijl slechts een op de tien vaders dit voor zijn rekening neemt (10%). In één procent van de Nederlandse gezinnen zijn de rollen zelfs omgedraaid en smeert het kind voor zijn ouders de lunch. Onder meer pindakaas, smeerleverworst en filet americain staan in de top vijf van favoriete lunchbeleg.

Over het onderzoek
PanelWizard heeft in opdracht van Stegeman het onderzoek uitgezet onder 520 Nederlanders.

Over Stegeman
Stegeman bestaat 150 jaar en heeft anderhalve eeuw verstand van bereiding van de heerlijkste worst en vleeswaren. Stegeman heeft vestigingen in Deventer, Wijhe en St. Michielsgestel, met in totaal 700 werknemers. Stegeman is sinds 2006 onderdeel van Groupe Smithfield S.L., de grootste vleeswarenproducent in Europa. Voor meer info kijk op www. stegeman.nl
- Einde bericht –

- Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie –

Er is een persfoto te downloaden van http://www.presslink.nl/stegeman/, deze is vrij van rechten en voor publicatie te gebruiken.
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Stegeman
Contactpersoon Wouter Meijerink – Commercieel directeur Stegeman
Telefoonnummer 057 050 55 01
E-mail [email protected]

Het PR bureau
Contactpersoon Elisabeth Verheijen
Telefoonnummer 020 670 22 32
E-mail [email protected]

Trefwoorden: Computer, Lunch, Onderzoek, Zelfgemaakte