Erik Hulzebosch brengt wandelaars Vierdaagse in extase

Erik Hulzebosch brengt wandelaars Vierdaagse in extase van Het Pr Bureau

Door: Het Pr Bureau  12-07-2007
Trefwoorden: Vierdaagse, Edet

Nijmegen, 17 – 21 juli – Erik Hulzebosch, marathonschaatser en zanger, staat de moegestreden wandelaars met raad en daad bij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Motiverende woorden van de populaire schaatser en popster, een spons over het gezicht, een handdoek over de schouders en een professionele massage; dit alles vindt plaats in de Opfris Dug-out langs de route van het parcours. Edet heeft een team samengesteld, dat er voor zorgt dat op de tweede en zwaarste dag meer wandelaars de finishlijn halen. Ter gelegenheid van de 91e editie van de Vierdaagse plaatst Edet bovendien meer dan 500 gratis en schone toiletten in en om Nijmegen. Hiermee verwacht Edet ruim 110.000 liter urine op te vangen.

U bent van harte uitgenodigd om de Edet Opfris Dug-out te bezoeken

Datum: woensdag 18 juli (tweede dag)
Tijd: 08.00 tot 11.00 uur
Locatie: Speeltuin Blije Dries in Wijchen (post twee)
Voor vragen: Suzanna Ruis, t. 020 - 6702232, m. 06 - 24227187

Het Mental Opfris Team 2007
Met jaarlijks rond de 2000 afhakers zijn er op de tweede dag verreweg de meeste uitvallers. Traditioneel gezien is deze dag van het parcours daarom het zwaarst. In 2005 gaven Dennis van der Geest en Troy Douglas de vierdaagsel(i)efhebbers een duwtje in de rug. Omdat vorig jaar het evenement na één wandeldag afgelast werd wegens extreme warmte, pakt Edet het nog grootser aan met de Opfris Dug-out. Erik Hulzebosch staat met zijn team op een locatie langs de weg van de wandelroute in een dug-out van 2 meter hoog bij 3 meter breed. Met handdoeken, water, bemoedigende woorden en massages van een professionele sportmasseur zal het Opfris team van de Twentenaar voor de ultieme verfrissing zorgen.

‘A-j 't earste knoopsgat mist, krie-j 't buis nooit good too’
Hulzebosch heeft zelf menig sportprestatie neergezet en weet daarom goed wat de 42.825 deelnemers te wachten staat: “Deze mensen leveren echt een topprestatie en verdienen tijdens de zwaarste dag een opkikker!”.

De Top 5 Tips van Erik Hulzebosch voor wandelaars:

1. Denk altijd dat je de beste bent!
2. Denk niet teveel na, doe het gewoon! Erik licht toe:”Je moet het maar zo denken: vanavond zitten we gewoon weer aan de warme maaltijd, en dan zou je’t maar niet gehaald hebben!”
3. Blijf altijd goed drinken tijdens het wandelen. Beter te veel dan te weinig.
4. Neem drie dagen van te voren genoeg rust en drink genoeg water. “We hebben het over duursport en het zijn de afvalstoffen die je dan nekken. Die voorbereiding is in de topsport heel belangrijk.”
5. Als je in het begin een fout maakt, komt het niet meer goed. Begin dus rustig. “Zoals wij zeggen in Twente:”A-j 't earste knoopsgat mist, krie-j 't buis nooit good too.”

110.000 liter kleine en grote boodschappen
Edet stelt tijdens de Vierdaagse ruim 500 gratis en schone potten beschikbaar waarop de één miljoen bezoekers en deelnemers van de Vierdaagse kunnen neerstrijken voor een grote of kleine boodschap. Te weinig of vieze toiletten vormen de grootste ergernis tijdens evenementen, zo bleek uit eerder onderzoek van Edet. Een rekensom wijst uit, dat Edet in vier dagen 110.000 liter behoeften zal opvangen. In samenwerking met ‘Stichting De 4Daagse’, plaatst Edet op [zeven] locaties in Nijmegen en omgeving de zogenaamde Edet Opfris Service.

Cursus Twents
‘Loop ‘s ’n luk an! = ‘Loop eens wat vlugger!’
‘Heanig aan!’ = ‘Rustig aan!’
‘Ik heb de proem’n op!’ = ‘Ik ben uitgeput!’

Over Edet
Edet is een merk van SCA, een internationaal papierbedrijf dat absorberende, hygiënische producten, verpakkingsmateriaal en papier vervaardigt voor consumenten, instituten, de industrie en de retailmarkt. De jaarlijkse groepsomzet bedraagt ruim 11 miljard euro. Begin 2007 had SCA ruim 50.000 werknemers in dienst, verdeeld over 40 landen. SCA heeft beursnoteringen in Stockholm, Londen en New York. Voor meer informatie over de SCA Groep zie www.sca.com.

Over Erik Hulzebosch
Erik Hulzebosch (Loozen, 17 juni 1970) is een Nederlandse schaatser en zanger . Hij woont in Loozen (gemeente Gramsbergen) en is getrouwd met, eveneens schaatser, Jenita Hulzebosch-Smit. In 1997 was hij de grootste favoriet voor winst van de Elfstedentocht, daar werd hij uiteindelijk tweede. Sinds die tijd is hij vaak te zien en te horen op tv en radio, onder andere met de carnavalshit ‘Hulzebosch, Hulzebosch’. Erik leidt hiernaast een marathonschaatsploeg en is voor een derde eigenaar van schaatsfabrikant Maple. In 2007 werd hij winnaar van het SBS 6-programma ‘So You Wanna be a Popstar?’. Hulzebosch neemt op dit moment zijn eerste album op, dat naar verwachting in augustus in de winkels ligt.
[Foto is ook beschikbaar in hoge resolutie]

Trefwoorden: Edet, Vierdaagse,