Fusie EssentialPeople en House of Financials rond

Door: Het Pr Bureau  12-11-2007
Trefwoorden: Detachering Fusie Essentialpeople Financials Arbeidsmarkt

“De fusie moet onder meer in het licht van de toenemende internationalisering gezien worden. Marktontwikkelingen die daarnaast een cruciale rol spelen, zijn de krappe arbeidsmarkt en de steeds belangrijker wordende rol van inkoop,” legt Platenburg uit. Het moederbedrijf Corinthe Companies ging vorig jaar op in Badenoch & Clark International, honderd procent eigendom van de Amerikaanse MPS Group.

EssentialPeople rolde begin september al uit naar Duitsland. België volgt nog dit kwartaal. Door de fusie ontstaat één groot bedrijf, met zes disciplines: Finance, Operations, Marketing & Sales, HR, ICT en Legal. Het bedrijf, gevestigd in Oegstgeest, is voornemens om de komende jaren verder te groeien en aanzienlijk meer mensen aan te nemen. Platenburg: “Door EssentialPeople en House of Financials onder één dak te brengen, krijgen onze gezamenlijke klanten één aanspreekpunt. Wij denken dat de bundeling van onze labels in meer body, meer synergie, meer stabiliteit en meer slagkracht resulteert, ook internationaal.”

EssentialPeople
EssentialPeople is gespecialiseerd in de tijdelijke inzet van ervaren en hoogopgeleide vakspecialisten en eerstelijns managers. EssentialPeople is onderdeel van Badenoch & Clark International. De Amerikaanse MPS Group heeft alle aandelen van Badenoch & Clark in handen. MPS Group is met 21.000 mensen een toonaangevende partij op het gebied van tijdelijke en vaste inzet van professionals en is genoteerd aan de New York Stock Exchange. Bij Badenoch & Clark werken 900 mensen, van wie 50 in dienst van EssentialPeople.

Tot 1 januari 2008 blijven de labels EssentialPeople en House of Financials los van elkaar opereren, onder leiding van Nienke Platenburg. Meer informatie over de bedrijven via www.essentialpeople.nl en www.houseoffinancials.nl.

- Einde bericht -


**NOOT voor de REDACTIE**

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Platenburg, directeur van EssentialPeople: Telefonisch via 071 – 515 02 42 of per e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Detachering Fusie Essentialpeople Financials Arbeidsmarkt