Gianni Romme richt vizier weer op lange afstanden

Door: Het Pr Bureau  01-07-2008
Trefwoorden: Papier, Route, Gratis

– Persuitnodiging –

Schaatscoach en oud-wereldkampioen biedt 44.000 wandelaars mentale opfrisser
Gianni Romme richt vizier weer op lange afstanden

Nijmegen, woensdag 16 juli 2008 – Gianni Romme, lange afstandspecialist en succesvol schaatscoach, staat tijdens de 92e editie van de Nijmeegse Vierdaagse langs het parcours in Wijchen paraat om de wandelaars vooruit te coachen. In navolging van 2005, 2006 en 2007, heeft Edet ook nu weer een deskundig team samengesteld om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk wandelaars fris de eindstreep bereiken. De Edet Opfris Service verzorgt, naast deze mentale steun, jaarlijks ruim 500 gratis en schone toiletten op en rond de wandelroute.

Voor de vierde maal organiseert Edet dit jaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse de Edet Opfris Service om moegestreden wandelaars zowel fysiek als mentaal op te frissen. Waren in 2005 Dennis van der Geest en Troy Douglas al het ultieme opfrisduo, in 2006 werd Toine van Peperstraten gestrikt, gevolgd door de immer enthousiaste Erik Hulzebosch in 2007. Dit jaar wordt het shirt met Opfris Coach met verve gedragen door meervoudig Olympisch- en Wereldkampioen Gianni Romme. Gewapend met een vochtige spons, handdoeken, emmers water, een megafoon en een professionele sportmasseur, brengt Romme verlichting voor de tienduizenden dapperen.

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om de Edet Opfris Service 2008 bij te wonen met Gianni Romme.
Datum: woensdag 16 juli (dag twee)
Tijd: 08.00 tot 11.00 uur
Locatie: Speeltuin Blije Dries in Wijchen (post twee)
Voor vragen: Ivo van den Brand, tel: 020 – 670 22 32, mobiel: 06 – 42 133 764


Traditiegetrouw kent dag twee van de Vierdaagse – de dag van Wijchen – verreweg de meeste uitvallers. Met jaarlijks rond de tweeduizend neergegooide bijltjes, is dit dan ook bij uitstek de dag waarop wandelaars nodig een extra opkikker kunnen gebruiken. Verbale oppeppers, een natte spons in het gezicht, een handdoekje over de schouders of een professionele massage, het Edet Opfris Team maakt onder aanvoering van Gianni Romme de omstandigheden voor de wandelaars net ietsje draaglijker. Als succesvol schaatscoach van Team Friesinger weet Romme uitstekend hoe hij uitgeputte mensen met welgeplaatste kreten vooruit kan stuwen en vanuit zijn jarenlange ervaring als stayer is hij bovendien beproefd met de ontberingen van lange afstanden.

De Edet Opfris Service met Gianni Romme maakt ook dit jaar deel uit van een groter initiatief. Edet verfrist namelijk bijna 1,5 miljoen bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagse door tijdens dit grootste wandelevenement ter wereld, op zeven locaties in en rond Nijmegen meer dan 500 schone en gratis toiletten beschikbaar te stellen. Dit betekent dat Edet gedurende de vier wandeldagen meer dan 110.000 liter aan kleine en grote boodschappen te verwerken krijgt. Eerder bleek uit onderzoek van Edet al dat vieze of te weinig toiletten voor velen de grootste ergernis vormen tijdens evenementen. Vandaar het initiatief van Edet om hier met de Edet Opfris Service – naast de Vierdaagse ook op Koninginnedag in Amsterdam – een passende oplossing voor te bieden.

Over Gianni Romme
Gianni Romme (12 februari 1973) is schaatscoach van het Team Friesinger. In zijn debuutjaar als coach zag hij zijn pupil de wereldtitel sprint binnenslepen. Zelf beleefde Romme zijn definitieve doorbraak als topschaatser in 1995. In 1998 versloeg hij vervolgens iedereen op de lange afstanden tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano. Hij won overtuigend goud op de vijf en tien kilometer, om kort daarna tijdens de WK Afstanden hetzelfde te doen. Romme veroverde gedurende zijn carrière in totaal twee gouden en een zilveren Olympische medaille, werd zeven maal wereldkampioen afstanden, twee maal wereldkampioen allround, noteerde acht wereldrecords en stond gedurende twee periodes bovenaan de prestigieuze Adelskalender, de wereldranglijst aller tijden voor het allroundschaatsen.

Over Edet
Edet is een merk van SCA, de toonaangevende leverancier van tissueproducten in Europa. Vanuit het hoofdkwartier in München, Duitsland, bestaat het assortiment uit toiletpapier, handdoekjes, keukenrollen, servetten en zakdoekjes voor consumenten, instituten, de industrie en dienstensector.
Zie voor meer informatie www.edet.nl of www.sca.com.

Trefwoorden: 4daagse, Coach, Edet, Fris, Gianni, Gratis, Loop, Opfris Service, Papier, Route, Schaats, Schoon, Team, Toilet, Vierdaagse, Wandel, Zomerfeest,