Interimbureau Yoxa schudt de werving- en selectiebranche wakker

Door: Het Pr Bureau  13-07-2009
Trefwoorden: Marketing, Ict, Zakelijke Dienstverlening

Oprichter Nienke Platenburg: “De crisis zal mij juist een handje helpen”
Interimbureau Yoxa schudt de werving- en selectiebranche wakker

Den Haag, maandag 13 juli 2009 – Vandaag maakt Nienke Platenburg, voormalig directeur van EssentialPeople, de start van haar eigen interimbureau Yoxa bekend. Met Yoxa zet Platenburg het gebruikelijke verdienmodel van de werving- en selectiebranche volledig op z’n kop. In plaats van het rekenen van een percentage over het tarief van de interimmer, werkt Yoxa met een vast tarief dat voor klanten vijf tot tien maal lager uitpakt.

Platenburg richt zich primair op de financiële en zakelijke dienstverlening. Vanuit bijna 14 jaar ervaring in de werving- en selectiebranche beschikt ze over een groot netwerk van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Ze richt zich met Yoxa uitsluitend op hoger opgeleide vakspecialisten en managers tussen de 30 en de 55 jaar met substantiële ervaring op het gebied van Finance, Operations, Marketing en Sales, HR en ICT.

1 miljoen zelfstandigen
Ondanks de barre economische omstandigheden, ziet Platenburg flexibilisering van de arbeidsmarkt almaar toenemen. “We kennen in Nederland inmiddels bijna één miljoen zelfstandigen,” aldus Platenburg. “Mensen die hun eigen expertise willen verhuren aan bedrijven die behoefte hebben aan flexibele inzet. Die behoefte is er meer dan ooit, mits het te betalen is, want de cash flow laat bij veel bedrijven momenteel te wensen over.”

Daarom werkt Yoxa met een vast tarief als ze een match weet te maken tussen interimmer en opdrachtgever. “Als ik een samenwerking tot stand breng betalen beide partijen een eenmalig bedrag van € 5.200,-, onafhankelijk van bedongen tarieven, de duur van de samenwerking of wat dan ook. Ik ga er ook meteen tussenuit, dus partijen mogen zelfs later een arbeidscontract met elkaar afsluiten als zij dat willen. Ik vraag daar geen percentage over.”

Matchmaking pur sang
Yoxa richt zich uitsluitend op het maken van de match tussen opdrachtgever en interimmer. Platenburg: “De juiste kandidaat moet zeker in deze tijd snel worden gevonden. Mijn ambitie is om binnen drie dagen de juiste kandidaat aan mijn klanten voor te stellen.” Daarna speelt Yoxa geen rol meer. “Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat de meeste klanten en interimmers geen behoefte hebben aan begeleiding nadien, of ‘schaduwmanagement’ zoals dat zo mooi heet.”

Anticyclisch investeren
Spannend lijkt het wel, om juist nu een eigen bureau te beginnen. “Ik ken de markt echter zo goed, dat ik precies weet waar de ruimte en de behoefte zit. Die zoek ik met Yoxa op,” aldus Platenburg. “Door mijn businessmodel denk ik bovendien dat de crisis mij juist een handje zal helpen.”

Vol zelfvertrouwen besloot zij afgelopen maand een verdieping in een stadsvilla aan de Haagse Parkweg te huren. Ook nam zij direct een office manager aan. Binnen drie jaar tijd wil Platenburg met twintig mensen zijn.

Over Yoxa
Yoxa is gespecialiseerd in het vervullen van interim-posities in de financiële en zakelijke dienstverlening op het gebied van Finance, Operations, Marketing en Sales, HR en ICT. Yoxa werkt met een vast tarief voor het maken van een match tussen opdrachtgever en interimmer. Het bureau is opgericht in juni 2009 door Nienke Platenburg en is gevestigd in Den Haag. Zie voor meer informatie: www.yoxa.nl.

- Einde bericht -


**NOOT voor de REDACTIE**

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Platenburg, oprichter en directeur van Yoxa: telefonisch via 070 – 33 80 650 of per e-mail: [email protected]

Een portretfoto in hoge resolutie is opvraagbaar via Daphne Sprecher-Runne of Marnix Geus van Het PR Bureau via 020 – 670 22 32 of [email protected] / [email protected]

Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Finance, Financiele Dienstverlening, Hr, Ict, Interimbureau, Kostenmodel, Marketing, Operations, Sales, Zakelijke Dienstverlening,