Online wenskaartenservice Greetz goes UK

Door: Het Pr Bureau  19-12-2007
Trefwoorden: Bedrijf, Wenskaarten, Globalisering

Online wenskaartenservice Greetz goes UK
Introductie Nederlandse innovatie in Groot-Brittannië

Hoofddorp, dinsdag 18 december - Greetz, de online service voor het versturen van échte wenskaarten, is vanaf vandaag ook actief in Groot-Brittannië. In Nederland en België is het verzenden van wenskaarten via Greetz al sinds 2004 mogelijk. Vanaf vandaag kunnen ook alle Britten via www.greetz.co.uk een wenskaart versturen. Het Nederlandse bedrijf heeft de ambitie om worldwide one day delivery mogelijk te maken. Met de teller op drie landen en de recente miljoeneninjectie van investeerder Prime Technology Ventures, is Greetz op de goede weg: “In 2009 willen we in alle belangrijke wenskaartlanden van Europa zijn uitgerold.”

Binnen een dag op de mat
Worldwide one day delivery houdt in dat je vandaag een kaart verstuurt en dat die morgen op de mat valt, waar ook ter wereld. Tussen Nederland en België is one day delivery al mogelijk. Waar een ‘gewone’ kaart van Baarn naar Brussel er doorgaans drie dagen over doet, ligt een in Nederland ontworpen Greetz-kaart de volgende dag op de deurmat van onze zuiderburen.

“ Nu is one day delivery ook mogelijk tussen bijvoorbeeld Amsterdam en Londen,” aldus Johan van Vulpen, medeoprichter Greetz. Om dit doel te realiseren, werkt Greetz samen met diverse content- en distributie- en productiepartners. Zo heeft het bedrijf strategische samenwerkingsverbanden met onder andere TNT, Royal Mail en Xerox.

De wereld die Greetz heet
Britse klanten kunnen vanaf vandaag kiezen uit een wenskaartcollectie van meer dan duizend beelden. Of men maakt een wenskaart met eigen foto of opdruk. Van Vulpen: “Wenskaarten verstuur je aan persoonlijke relaties en op bijzondere momenten. Daarbij past alleen kwaliteit en daar staan we borg voor, in alle landen waarin Greetz werkzaam is.” Greetz heeft op deze wijze de afgelopen periode al miljoenen kaarten verstuurd.

Groot-Brittannië samen met Nederland in de top vijf
Groot-Brittannië staat samen met Nederland in de top vijf in de wereldranglijst als het gaat om het versturen van wenskaarten. “De keuze om Greetz uit te rollen naar Groot-Brittannië is daarom ook een logische”, aldus van Vulpen. “De dagelijkse operatie is de verantwoordelijkheid van een Brits team in London. Ondanks dat het technisch mogelijk is om alles vanuit Nederland aan te sturen, beseffen wij ons goed dat de wenskaartcultuur, de communicatie met consumenten en kwaliteitsmanagement vragen om een locaal toegewijd team.” Er zijn opmerkelijke verschillen te zien in de favoriete verzendmomenten tussen de Greetz-landen. Johan van Vulpen: “Ieder land heeft zijn eigenaardigheden. Zo stuurt een Nederlander de meeste kaarten met kerst, terwijl de rest van de westerse wereld dat met Valentijnsdag doet, of zich meer richt op Nieuwjaar. Kerst staat wereldwijd bijvoorbeeld op een vijfde plek. Greetz speelt in op al deze momenten.”

Over Greetz
Greetz is de eerste online service waar je echte wenskaarten kunt versturen. Greetz helpt je attent en betrokken te zijn op momenten dat je iets bijzonders voor elkaar wilt doen. De verzender bepaalt zelf hoe de wenskaart eruit komt te zien. Je hebt de keuze uit een kaart met eigen foto of uit één van de ruim duizend beelden uit de collectie. Daarnaast bepaal je zelf de tekst en de verdere vormgeving van de wenskaart. De kaart ligt de volgende dag op de mat bij de geadresseerde. Greetz heeft op deze wijze de afgelopen periode al miljoenen kaarten verstuurd. Greetz heeft een Thuiswinkel Waarborg. www.greetz.nl

Greetz® is een geregistreerd merk van internetbedrijf Venspro.

Over Venspro
Venspro is een internetbedrijf voor Printing on Demand-producten met een hoge attentie en persoonlijke waarde. Het bedrijf is opgericht in 2001 door Johan van Vulpen en Simen Schimmel. BliQje®, een wenskaart in blikvorm, is in 2002 geïntroduceerd. Venspro wint hiervoor in 2002 de Live Wire Young Business Award. Naar aanleiding van de interesse vanuit de zakelijke markt wordt MarkeTin® ontwikkeld. Greetz, de online wenskaartenservice, is het nieuwste concept van het bedrijf. Greetz gaat eind 2004 van start en wordt in 2007 internationaal uitgerold. Venspro is gevestigd te Hoofddorp en heeft momenteel 42 medewerkers. www.venspro.com

– Einde bericht –


*** Noot voor de redactie *** NIET VOOR PUBLICATIE

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Frank van Run, Country Manager Greetz
Tel: 023-5666810
E-mail: frank.van.run@venspro.com

Trefwoorden: Bedrijf, Globalisering, Internetdienst, Venspro, Wenskaarten,