Pecoma Business Technology opnieuw outperformer: omzetstijging van ruim 30 procent

Pecoma Business Technology opnieuw outperformer: omzetstijging van ruim 30 procent van Het Pr Bureau

Door: Het Pr Bureau  10-05-2007
Trefwoorden: Technology, Ict, It

Omzetstijging van ruim 30 procent
Pecoma Business Technology opnieuw outperformer

Amsterdam / Groningen, donderdag 10 mei 2007 – Het Nederlandse Pecoma, grondlegger van Business Technology, maakte vandaag haar cijfers bekend over 2006. In dit jaar boekte zij een omzetgroei van 30,5% tot 26 miljoen euro. De bedrijfswinst en de nettowinst bedroegen respectievelijk 10% en 7%. Voor dit jaar verwacht Pecoma vergelijkbare spectaculaire groeicijfers te laten zien.

Pecoma plaatste zich afgelopen jaar al in de ‘FD Gazelle’-ranking van de snelst groeiende IT-bedrijven van Nederland. Ondanks de krappe arbeidsmarkt wist het bedrijf vorig jaar 120 nieuwe mensen aan zich te binden. Voor de rest van 2007 zoekt Pecoma opnieuw ruim 100 man. De snelle groei dankt Pecoma onder meer aan het feit dat zij als eerste bedrijf business technology op de kaart zette.

Andere league
“Steeds meer bedrijven zien in dat het accent door de jaren heen van IT, via ICT, naar Business Technologie (BT) verschuift. BT moet aantoonbare besparingen voor organisaties opleveren waar technologieprojecten nu nog te vaak in veel te hoge kosten en veel te lange doorlooptijden resulteren. Pecoma wil het traditionele IT-vak dus naar een andere league tillen en daar zijn wij afgelopen jaar al heel goed in geslaagd,” aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma.

De Koning en Esmé van der Harst, de huidige Commercieel Directeur, kwamen in 2006 via een management buy-in aan het roer van Pecoma te staan en zetten de organisatie na een aantal zware jaren in korte tijd weer als outperformer op de kaart. “Voor 2007 is onze missie om samen te groeien in en door Business Technology, waarbij we ambities realiseren door de inzet van mensen, processen en ICT. Onze diensten leveren meer inzicht, vernieuwing en controle voor organisaties.”

Over Pecoma
Pecoma Business Technology is een ICT-dienstverlener die sinds 1984 ambitieuze bedrijven helpt te groeien door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Met 360 professionals werkt Pecoma vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen. Pecoma realiseerde in 2006 een omzet van 26 miljoen euro. Voor meer informatie zie www.pecoma.nl.** NOOT VOOR DE REDACTIE **

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pecoma Business Technology
Contactpersoon: Karen Kaitjily, manager marketing & communicatie
Telefoon: 020 4609609 of 06 53498356
E-mail: [email protected]
Website: www.pecoma.nl

Trefwoorden: Business, Groei, Ict, It, Jaarcijfers, Omzet, Outperformer, Pecoma, Technology,