Potosí en Goldman Sachs nemen meerderheidsbelang in Axon Digital Design

Door: Het Pr Bureau  15-03-2007
Trefwoorden: Hd, Rtl, Sachs

- Persbericht -

Investeerder wordt zelf nieuwe CEO
Potosí en Goldman Sachs nemen meerderheidsbelang in Axon Digital Design

Gilze / Amsterdam, donderdag 15 maart 2007 – Vandaag kondigt Axon Digital Design B.V. aan dat Potosí, Goldman Sachs International en het management van Axon samen in het bedrijf zullen investeren om verdere groei te realiseren. Axon ontwikkelt, produceert en vermarkt hoge kwaliteit uitzendapparatuur in meer dan veertig landen, voor onder meer RTL, Versatel, de BBC, Telefónica en Beijing TV. Met deze transactie worden Goldman Sachs and Potosí de grootste eigenaren van het bedrijf. Steven le Poole, mede-oprichter van Potosí, is benoemd tot nieuwe CEO van Axon.

De High Definition televisiemarkt ontwikkelt zich momenteel positief, doordat er zwaar in wordt geïnvesteerd door internationale televisiestations. De omzetgroei van Axon was over de afgelopen drie jaar dan ook gemiddeld 40 procent. Onder de klanten van het bedrijf bevinden zich de belangrijkste internationale broadcasting networks, facility providers en zogenoemde system integrators, verdeeld over alle continenten. Louis Mulders, oprichter en tot voor kort CEO van Axon, maakte vanmorgen de transactie bekend. Mulders verwacht verdere groei en een nog sterkere positie voor het bedrijf in de komende jaren: “Wij waarderen het vertrouwen dat Potosí en Goldman Sachs in de toekomst van Axon hebben gesteld. Hun investering maakt snellere ontwikkelingen mogelijk voor onze klanten.” Mulders blijft aan als belangrijke aandeelhouder van Axon en zal tevens als commissaris aan het bedrijf verbonden blijven.

Ruimte voor groei
Axon wordt gezien als een echte innovatieleider. Steven le Poole, de nieuwe CEO van het bedrijf en mede-oprichter van Potosí: “We kijken ernaar uit om samen met het Axon-team de uitstekende prestaties van het bedrijf verder uit te bouwen. Axon heeft zowel de technologie als de servicegerichtheid in huis, om haar klanten optimaal bij te staan in de migratie van analoog naar high definition broadcasting. Ook zijn wij zeer verheugd dat Louis een belangrijke rol in de onderneming blijft spelen.” Le Poole liet vanmorgen ook weten dat zowel Potosí als Goldman Sachs zich in gaan zetten om de verdere groeiplannen van Axon waar te maken. Axon zal blijven investeren in nieuwe mensen, in groei en in productinnovatie. “Er is absoluut ruimte voor verdere groei. Axon moet gaan concurreren met grote beursgenoteerde concurrenten, zonder hierbij zijn ondernemersgeest te verliezen.”

Een haarscherp beeld
Het was al lang verwacht, maar eindelijk is het zover: high definition televisie (HD) staat op het punt om echt door te breken. Grote televisieschermen, een toenemend aantal HD DVD’s en de komst van HD videocamera’s, zullen ertoe leiden dat de vraag naar HD broadcasting ook toeneemt. Deze ontwikkeling is in de VS al begonnen, alsook in diverse Aziatische landen, vaak van overheidswege ingegeven. Le Poole: “We zien het nu ook in diverse Europese landen gebeuren, met name in die landen waar pay-TV meer gebruikelijk is, zoals in Groot-Brittannië.” De migratie naar HD kan vergeleken worden met die van VHS naar DVD: een geleidelijke verbetering van beeldkwaliteit en gebruikerservaring. Axon is gespecialiseerd in het realiseren van deze migratie, zowel voor de videoaspecten hiervan als voor de audio surround omgeving.” Le Poole legt uit dat het recente WK in Duitsland de vraag naar HD uitzendapparatuur enorm heeft gestimuleerd. “Ook de komende Olympische Spelen, waar de reportagewagens alles in HD zullen uitzenden, zullen een grote stimulans vormen.”

Over Axon Digital Design
Axon Digital Design B.V. (www.axon.tv) ontwikkelt, produceert en vermarkt uitzendapparatuur voor het omzetten van audio-/video signalen ten behoeve van de grote spelers in de broadcast industry. Axon’s belangrijkste productlijn Synapse, is een modulair, flexibel, ruimte- & kostenbesparend systeem met een hoge densiteit. Een van de andere producten is TRACS, ontwikkeld om volledig geautomatiseerde ‘operator free’ servergebaseerde opnames mogelijk te maken. Axon vermarkt ook multi-format routers en master control producten in Europa, Midden Oosten en Afrika. Axon is gevestigd in Gilze en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en China.

Over Potosí
Potosí investeert samen met private equity bedrijven in transacties waar zij zelf een duidelijke toegevoegde waarde kan hebben. Potosí biedt daarnaast advies en interim management aan zowel private equity bedrijven als grote ondernemingen.

Over Goldman Sachs
Goldman Sachs is a leading global investment banking, securities and investment management firm that provides a wide range of services to a substantial and diversified client base, that includes corporations, financial institutions, governments, and high net-worth individuals. Founded in 1869, it is one of the world’s oldest and largest investment banking firms. The firm is headquartered in New York and maintains offices in London, Frankfurt, Tokyo, Hong Kong and other major financial centres around the world.

- Einde bericht -


**NOOT VOOR DE REDACTIE**

Voor meer informatie kunt u terecht bij Steven le Poole, mede-oprichter van Potosí en de nieuwe CEO van Axon Digital Design, via:

Het PR Bureau
Marnix Geus en/of Ivo van den Brand
Keizersgracht 670 - 1017 ER Amsterdam
Telefoon: +31 (0) 20 670 22 32
E-mail: [email protected] / [email protected]

Trefwoorden: Bbc, Ceo, Goldman, Hd, Poole, Potosi, Rtl, Sachs, Versatel,