Roland Berger sluit alliantie met Tata Strategic Management Group

Door: Het Pr Bureau  11-02-2009
Trefwoorden: Energie, Samenwerking, Internationaal

-Persbericht-

Roland Berger sluit alliantie met Tata Strategic Management Group

Amsterdam, woensdag 11 februari 2009 – Roland Berger Strategy Consultants, één van de grootste strategische adviesbureaus ter wereld, en Tata Strategic Management Group (Tata Strategic), het grootste adviesbureau uit Zuid-Azië, hebben vandaag bekendgemaakt een samenwerking met elkaar aan te gaan. Dit is de eerste officiële samenwerking tussen een toonaangevend internationaal strategisch adviesbureau en een nationaal adviesbureau uit India.

Deze samenwerking maakt het voor beide bureaus mogelijk om Indiase bedrijven een service van hoge kwaliteit aan te bieden met internationale ervaring en kennis van specialisaties. De samenwerking ondersteunt enerzijds internationale bedrijven in hun plannen om uit te breiden naar India. Aan de andere kant adviseert het Indiase bedrijven bij eventuele uitbreiding naar Europa, China en Japan. De adviesbureaus kijken ook naar mogelijkheden om gezamenlijk nieuwe markten aan te boren in West-Azië, Zuid-Oost Azië en Afrika.

De alliantie richt zich in eerste instantie op dienstverlening in de drie belangrijkste practice areas: automotive, chemie & energie en consumenten goederen & retail.

Internationale expertise en lokale kennis
“Het combineren van onze internationale expertise met de locale kennis van Tata Strategic, maakt het voor ons mogelijk de hoogst denkbare service aan te bieden aan onze klanten,” licht Tijo Collot d’Escury, managing partner van Roland Berger Nederland, toe. “Ondanks de huidige economische crisis zijn de vooruitzichten in India vooralsnog substantieel, zowel op korte als op lange termijn. We zijn ervan overtuigd dat onze internationale ervaring een waardevolle toevoeging is voor Tata Strategic en we kijken met veel enthousiasme uit naar de kansen die zich voor gaan doen.”

Mr. Raju Bhinge, CEO van Tata Strategic Management Group: “We zijn enorm verheugd door de verbintenis met Roland Berger Strategy Consultants en zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tot nieuwe kansen leidt. Deze samenwerking maakt het voor Tata Strategic mogelijk om de allernieuwste ontwikkelingen aan te bieden aan klanten uit India. Daarnaast brengt het ons op gelijke hoogte met alle toonaangevende management adviesbureaus in India.”

Roland Berger Strategy Consultants
Roland Berger Strategy Consultants is een internationaal strategisch adviesbureau, met ruim 2.000 medewerkers in 36 kantoren, verspreid over 25 landen in de wereld. In Europa behoort de firma tot de top-3 van strategieadviseurs en wereldwijd tot de top-5. Roland Berger werd in 1967 in München opgericht en in 2002 opende zij haar Nederlandse kantoor. Sinds deze oprichting groeide de Nederlandse vestiging naar meer dan 60 medewerkers actief in de Nederlandse markt. Zie ook www.rolandberger.nl voor meer informatie.

Over Tata Strategic Management Group
Tata Strategic is het grootste Indiase management adviesbureau van Zuid-Azië, gericht op de ontwikkeling van het formuleren van strategie (inclusief Indiase input), prestatieverhoging, organisatie-effectiviteit en bedrijfsoptimalisatie voor binnen- en buitenlandse organisaties. Het adviesbureau heeft veel ervaring in gespecialiseerde bedrijfstakken zoals chemie & energie, automotive & techniek, telecom, media & technologie, consument & retail, infrastructuur, organisatie-effectiviteit en analytische oplossingen. Zie ook www.tsmg.com voor meer informatie.

- Einde bericht-


**NOOT voor de REDACTIE** Niet bestemd voor publicatie.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Tijo Collot d’Escury, managing partner van Roland Berger Strategy Consultants, via 020 – 79 60 600 of per e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Chemie, Consumenten, Energie, Goederen, India, Internationaal, Samenwerking, Strategisch Adviesbureau