Samenwerking Roland Berger en Nederlands Dans Theater

Door: Het Pr Bureau  07-09-2006
Trefwoorden: Advies, Theater, Muziek

Strategisch advies in de kleedkamer

Amsterdam, donderdag 7 september 2006 – Roland Berger Strategy Consultants en het Nederlands Dans Theater zijn een strategisch partnerschap met elkaar aangegaan. De samenwerking begint deze herfst met workshops die gericht zijn op jong talent dat kennis wil maken met de wereld van strategisch advies. Jonge professionals met drie tot vijf jaar werkervaring worden uitgedaagd om een goed advies op te stellen voor een actueel probleem van het Nederlands Dans Theater. De workshops vinden plaats tussen eind september en eind oktober. Gedurende deze periode kunnen kandidaten zich met motivatie en CV aanmelden.

De in deze herfst geplande workshops staan in het teken van 'Anders Denken' en vinden letterlijk plaats in de kleedkamers van het Nederlands Dans Theater. Onder begeleiding van adviseurs van Roland Berger werken deelnemers aan de case. "De op het eerste gezicht ongewone samenwerking dwingt mensen om zich open te stellen en te verplaatsen in een wereld waar ze niet vertrouwd mee zijn. Voor onze strategie-adviseurs is dit essentieel," zegt Tijo Collot d’Escury, Managing Partner van Roland Berger Nederland. Samen met Jet de Ranitz, zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater, werd het idee van workshops voor jonge professionals geboren. "Hiermee creëren we een vrijblijvend platform voor kennismaking met de advieswereld, terwijl het Nederlands Dans Theater wordt geholpen met denkwerk van hoog niveau," vertelt Collot d’Escury.

"We krijgen minder subsidie, maar willen wel een A-merk blijven. De vraag is hoe," zegt de Ranitz. Deelnemers werken in verschillende teams in estafette aan de case, steeds voortbouwend op resultaten uit een eerdere ronde. “Tijdens de workshops wordt deelnemers het gehele spectrum van consulting voorgeschoteld: van analyses en interessante interviews in de kleedkamers tot een mooie eindpresentatie in het theater,” aldus Collot d’Escury. De workshops worden afgesloten met een uitgebreid diner en een voorstelling.

Roland Berger en het Nederlands Dans Theater zijn internationaal gerenommeerde en ondernemende organisaties, die ernaar streven te blijven innoveren en de onderlinge samenwerking beschouwen als een uitstekend middel hiervoor. Roland Berger is lid van de Society van het Nederlands Dans Theater, waarmee het gezelschap diverse innovatieve projecten start met het bedrijfsleven. De samenwerking tussen Roland Berger en het Nederlands Dans Theater staat in het teken van grensverlegging, vernieuwing en wederzijdse inspiratie. Later dit jaar zullen bij het Nederlands Dans Theater eveneens bijeenkomsten worden verzorgd voor jonge adviseurs van Roland Berger die gaan over de balans tussen werk- en privé-leven, onder de titel ‘Balancing professional and personal life’.

War for Talent
Roland Berger groeit structureel harder dan de markt en is dan ook continu op zoek naar creatieve professionals die het verschil kunnen maken. Collot d’Escury: "Uiteraard moet je je ook richting potentiële werknemers onderscheiden. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt wordt de ‘war for talent’ op dit moment weer wat heviger. Tegelijkertijd is en blijft het voor toptalent altijd een wederzijdse keuze, daarom hebben we gezocht naar deze vrijblijvende, maar uitdagende manier van kennismaken."

De diversiteit van het werk van Roland Berger komt ook terug in haar zoektocht naar talent. Collot d’Escury: "Het belangrijkste daarbij is dat je niet in hokjes denkt.” Zo begon de negenentwintigjarige Aidine Hoek recentelijk als adviseur bij Roland Berger. Daarvoor was zij internationaal concertvioliste. Van 1995 tot 2005 trad zij op in alle aansprekende concertzalen over de hele wereld. "Aidine is gewend om op topniveau te werken en met een enorm perfectionisme. Anders houd je dat nooit vol. Precies dát vinden wij erg interessant aan haar en precies dát is ook wat ons aanspreekt aan de samenwerking met het Nederlands Dans Theater," besluit Collot d’Escury.

Roland Berger Strategy Consultants
Roland Berger Strategy Consultants is een internationaal strategisch adviesbureau met ruim 1.700 medewerkers in 32 kantoren verspreid over 23 landen. In Europa behoort de firma tot de top-3 van strategieadviseurs, wereldwijd tot de top-5. In het Nederlandse kantoor werken ruim 50 mensen. Zie ook www.rolandberger.nl.

Voor de workshops is een aparte website opgericht: www.andersdenken.rolandberger.nl.

Nederlands Dans Theater
Het Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Het brengt vernieuwende en inspirerende dans met ruimte voor avontuur en risico's. De Society van het Nederlands Dans Theater is een exclusief netwerk voor het bedrijfsleven en openbaar bestuur. Voor meer informatie over het gezelschap, de Society en voorstellingsdata kunt u terecht op www.nederlandsdanstheater.nl.


**NOOT voor de REDACTIE**

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tijo Collot d’Escury of René Seyger, respectievelijk Managing Partner en Partner van Roland Berger Strategy Consultants, bereikbaar op 020 – 79 60 600 of per e-mail via: tijo_collotdescury@nl.rolandberger.com en rene_seyger@nl.rolandberger.com.

Ook kunt u bellen met Jeanette Zuiderent, persvoorlichter van het Nederlands Dans Theater, via 070 – 88 00 145 of per e-mail via: jeanette.zuiderent@ndt.nl.

Trefwoorden: Advies, Carriere, Consultant, Creatie, Cultuur, Dans, Economie, Muziek, Recruitment, Strategie, Talent, Theater, Uniek, Werving