Twynstra Gudde Interim Management vindt directeur voor SESAM Academie

Door: Het Pr Bureau  02-11-2006
Trefwoorden: Interim Management, Pensioen, Senior

Apeldoorn / Amersfoort, woensdag 1 november 2006 – Vandaag is Marlies van der Kruijssen (61) benoemd tot directeur van de SESAM Academie. Zij volgt Arnold Merts van Twynstra Gudde Interim Management op, die als interim directeur de bedrijfsvoering verbeterde en Van der Kruijssen bereid vond de stichting op vrijwillige basis te leiden. De SESAM Academie bestaat uit mensen die na of aan het eind van hun carrière, vrijwillig advies geven aan maatschappelijke organisaties.

Voordat Van der Kruijssen in dienst trad bij de SESAM Academie, was zij vanuit Start Holding onder meer actief als interim manager bij verschillende gemeenten. Verder was zij wethouder / loco-burgemeester van Diepeveen, alsmede directielid in het hoger beroepsonderwijs. “Toen werd besloten dat er een vaste directeur gevonden moest worden, heeft Arnold Merts de Adviseurs van SESAM gevraagd kandidaten voor te dragen. Via mijn man, één van de Adviseurs, ben ik toen voorgesteld en zo ben ik – na een heuse selectieprocedure – gepromoveerd van kandidaat tot directeur,” vertelt Van der Kruijsen.

Knappe vondst
De aanstelling van Van der Kruijssen mag voor een groot deel op het conto worden bijgeschreven van Arnold Merts van Twynstra Gudde Interim Management. Merts was de voorbije maanden als interim directeur actief bij de stichting, waarbij hij verantwoordelijk was voor een succesvolle reorganisatie en de zoektocht leidde naar een geschikte vaste opvolger. “De SESAM Academie is een prachtig initiatief en ik ben dan ook trots dat ik een wezenlijke bijdrage heb kunnen leveren aan dit succes. Van der Kruijssen is een waardevolle aanwinst en het is te prijzen dat zij bereid is deze functie te vervullen tegen een reiskostenvergoeding. Dit onderstreept maar weer hoe zeer de SESAM Academie inspringt op de behoefte vanuit de markt,” aldus Merts.

Vrijwilligers voor vrijwilligers
Senioren die stoppen met werken, missen vaak na een intensief arbeidsverleden het contact met de samenleving. Zij willen graag een actieve bijdrage leveren aan de samenleving en zich verder blijven ontwikkelen. Speciaal voor hoogopgeleide senioren met een succesvolle carrière achter zich, is er daarom de SESAM Academie (Senioren en Samenleving). De stichting heeft twee doelstellingen. Enerzijds ondersteunt zij maatschappelijke vrijwilligersorganisaties bij het realiseren van kwaliteitsverbetering en professionalisering, door hen in contact te brengen met vrijwillige Adviseurs voorheen succesvol in het bedrijfsleven of bij de overheid. Anderzijds biedt ze senioren die jarenlang leidinggevende functies hebben bekleed, de mogelijkheid hun kennis en ervaring op zinvolle wijze aan te wenden voor de samenleving.

Over de SESAM Academie
De SESAM Academie (Academie voor Senioren en Samenleving) staat voor het bevorderen van kwaliteitsverbetering, professionaliteit en deskundigheid bij maatschappelijke organisaties. De stichting is in 2002 opgericht naar Amerikaans voorbeeld en ondersteunt vrijwilligersorganisaties door hen in contact te brengen met sterk gemotiveerde vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Inmiddels zijn ruim 75 Adviseurs en Coaches opgeleid die meer dan 150 organisaties in Nederland begeleiden of hebben begeleid. Voordat de Adviseurs worden ingezet volgen ze een cursus, die hen ondersteunt in het maken van de omslag van manager naar Adviseur, en hen kennis laat maken met vrijwilligersorganisaties. Voor meer informatie: www.sesamacademie.nl.

Over Twynstra Gudde Interim Management
Twynstra Gudde Interim Management bemiddelt bij de tijdelijke invulling van hogere managementfuncties. Voor overheden en bedrijven in de financiële en commerciële dienstverlening, in de gezondheidszorg, in de bouw, vastgoed en infrastructuur, biedt zij professionele verandermanagers, project- en programmamanagers en crisismanagers. Twynstra Gudde Interim Management is een meerderheidsdeelneming van het onafhankelijke organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Zie ook www.tgim.nl.

- Einde Bericht -

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**NOOT VOOR DE REDACTIE**

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marion Kroezen, lid van het management team van Twynstra Gudde Interim Management op 033 – 467 77 20 of per e-mail via [email protected]

Tevens kunt u terecht op de websites www.tgim.nl en www.sesamacademie.nl.

Trefwoorden: Interim Management, Maatschappelijke Organisatie, Pensioen, Senior, Sesam Academie, Tgim, Twijnstra Gudde Interim Management, Vrijwilligersorganisatie,