Vitae wint Gouden Giraffe met charitatief project

Vitae wint Gouden Giraffe met charitatief project van Het Pr Bureau

Door: Het Pr Bureau  06-03-2007
Trefwoorden: Warchild, Gouden Giraffe

Amsterdam, 6 maart 2007 – Het Social Responsibility Project van Vitae is uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Giraffe 2007 in de categorie charity. Deze prijs van High Profile is voor de 13e keer uitgereikt aan het beste zakelijke, vermakelijke of maatschappelijke evenement. Frederik Bijleveld, juryvoorzitter van de categorie charity, heeft de award gisteravond aan de directie van Vitae overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Factory te Amsterdam.

In de wolken
Vitae won de prijs met het Social Responsibility project bij Stichting De Luchtballon. Eens in de 1,5 jaar organiseert Vitae een maatschappelijk project waar werknemers en klanten samen de handen uit de mouwen steken. Zo heeft Vitae in 2006 met 600 mensen in één dag tijd een oude legerloods omgebouwd tot vakantieverblijf voor De Luchtballon, een stichting die vakanties organiseert voor jongeren met een handicap. Een jaar eerder werd al een dag gewerkt aan het project, maar de klus is dit jaar afgemaakt. “Vitae is er in geslaagd een motiverend en vooral proactief concept neer te zetten dat continuïteit hoog in het vaandel heeft staan. Het is een event met een hoog rendement,” aldus juryvoorzitter Frederik Bijleveld.

Hylke Oldenboom, directeur van Vitae, reageert met trots: “Vitae is een groep praktische idealisten, die graag iets terugdoet voor de maatschappij. De relatief welvarende Vitae'ers vinden het leuk om een dag lang fysieke arbeid te verrichten voor mensen die het écht nodig hebben. Dit brengt een stukje nederigheid en besef dat er meer is in de wereld. Deze prijs is echt een pluim voor iedereen die heeft meegeholpen!"

Social Responsibilty Project 2006
Stichting De Luchtballon organiseert therapeutische vakantiekampen voor kinderen en jongeren met astma en ernstige allergieën. Vitae heeft in mei 2005 met 500 mensen een dag lang gewerkt om het verwaarloosde terrein op te knappen. Zo is er: 1,6 km bospad verhard, de basis gelegd voor de bouw van appartementen in het gezinshuis, geschilderd, straatverlichting aangebracht en zijn er funderingen gestort voor permanente wigwams. Om de klus af te maken is Vitae in 2006 naar de Luchtballon teruggegaan. Het resultaat: 400 m2 bestrating op diverse locaties, elektra in de verblijfsruimten, geschilderde kozijnen, dakranden, deuren, tuinmeubelen en een trimbaan van 200 meter met diverse speeltoestellen. www.deluchtballon.nl

De Gouden Giraffe
Net als een giraffe steekt een organisatie ook zijn nek wel eens uit. De prijs voor het beste bedrijfsevenement is een initiatief van High Profile, hét tijdschrift voor de evenementenbranche. De prijs werd dit jaar voor de 13e keer uitgereikt in de categorieën zakelijk en vermakelijk. Dit jaar werd de categorie maatschappelijk toegevoegd. De drie afzonderlijke jury’s bepaalden eind januari ieder drie nominaties.

De vakjury voor de categorie maatschappelijk bestond uit: Frederik Bijleveld (zelfstandig consultant MICE en Horeca), Arjan van Dijk (zelfstandig adviseur Made in Mind), Mark Schalekamp (directeur Robin Good), Martin Schröder (CEO Martinair Holland) en Rob Wunderink (Algemeen Directeur Communicatie KWF Kankerbestrijding).

De jury heeft gekeken naar: concept, inhoud, creativiteit, kwaliteit, integratie onderwerp en evenement, stimulering betrokkenheid bij onderwerp, continuïteit en rendement. Voor de categorie maatschappelijk waren genomineerd: de AmsterdamDiner (In’tent Belevingscommunicatie), het Friends for War Child Concert 2006 (War Child Nederland) en de uiteindelijke winnaar: het Social Responsibility Project (Vitae).

Over Vitae
Vitae is een onafhankelijk personeelbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4.000 kandidaten voor vast dienstverband in 14 verschillende specialismen. Vitae telt ongeveer 1750 medewerkers, waarvan 1000 Vitae Interim Professionals voornamelijk werkzaam in Techniek en Finance. Vitae is hiermee de enige partij in Nederland die de sectoren werving & selectie en interim professionals naast elkaar heeft groot gekregen. Vitae is opgericht in 1986 en heeft acht vestigingen in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Enschede, Zwolle, en vanaf medio 2007 Maastricht. www.vitae.nl

- Einde bericht –

________________________________________________________________

** NOOT VOOR DE REDACTIE **

Voor vragen en / of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bijgevoegde foto is in hoge resolutie verkrijgbaar (geschikt voor publicatie en vrij van rechten te gebruiken) en aan te vragen bij Het PR Bureau: 020 – 670 22 32 of via [email protected] Er zijn tevens nog andere foto’s beschikbaar.

Vitae
Contactpersoon:
Hylke Oldenboom, directeur Vitae
T: 020-5579 577
E: [email protected]
Website: www.vitae.nl

Trefwoorden: Gouden Giraffe, Warchild