HLB Schippers Accountants verkrijgt Wta/OOB vergunning

HLB Schippers Accountants verkrijgt Wta/OOB vergunning van Hlb Schippers Accountants Fiscalisten Juristen

Door: Hlb Schippers Accountants Fiscalisten Juristen  01-10-2007
Trefwoorden: Accountantskantoor, Vergunning, Afm

Topkwaliteit met persoonlijke aandacht
Dit maakt duidelijk dat niet alleen grote landelijke accountantsorganisaties aan de zware eisen van de Wta voldoen, maar dat ook een enkel regionaal gericht kantoor op dit kwaliteitsniveau diensten verleent. HLB Schippers is ondernemer met de ondernemers, werkt niet vanuit een onpersoonlijk grote organisatie, maar is juist betrokken bij elke klant. Voor regionale
organisaties is dit bericht dan ook van groot belang. Het laat zien dat zij ook in de toekomst op een kwalitatief hoogwaardig niveau gecontroleerd kunnen worden door een accountant met een regionaal perspectief en karakter, die op een persoonlijk niveau contact heeft. Zo weten zij dat er, binnen de regels, ook oog is voor hún positie in de samenleving.

Via de ‘Wet toezicht accountantsorganisaties’ (Wta) wil de overheid (in casu de AFM, Autoriteit Financiële Markten) greep krijgen op de integriteit en kwaliteit van de accountants-organisaties. Dit is de laatste stap in een serie maatregelen die de VS en de EU in gang hebben gezet na de boekhoudschandalen die enkele jaren geleden in het nieuws kwamen. Straks mogen alleen accountants met Wta-vergunning zogeheten ‘wettelijke controles’ uitvoeren. Accountants die ‘Organisaties van Openbaar Belang’ (OOB) controleren, moeten voldoen aan nog strengere regels en krijgen nog intensiever toezicht.

Noot aan de redactie: Voor informatie kunt u contact opnemen met Hans Barneveld.
Telefoonnummer: 033 - 455 94 00 E-mail: marketing@hlb-schippers.nl.

Trefwoorden: Accountantskantoor, Afm, Oob, Oob-vergunning, Vergunning, Wta, Wta-vergunning,

Contact Hlb Schippers Accountants Fiscalisten Juristen

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share