Volgens richtlijnen EN1717:NIEUWE HONEYWELL KEERKLEP RV181

Door: Honeywell  01-05-2006
Trefwoorden: Installatie, Keerkleppen, Drinkwaterbeveiliging

Terugstroming, terugheveling en tegendruk zijn de grootste gevaren voor de kwaliteit van drinkwater. De nieuwe Europese norm EN1717 is ingesteld om te voorkomen dat er verontreinigd water terecht komt in het distributienet van het drinkwater en schrijft ter bescherming van vloeistofcategorie 1 en 2 een EA-beveiliging voor.

Om aan deze eisen te kunnen voldoen introduceert Honeywell de RV181 type EA. Een compacte keerklep voorzien van draad-, soldeer- of knelkoppelingen in de uitvoeringen ½″ tot en met 2″.
De RV181 is geschikt voor gebruik in een particuliere omgeving, maar is gezien zijn technische eigenschappen ook uitermate geschikt voor een commerciële of industriële toepassing.
De compacte inbouwmaat, de eenvoudige installatie en het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals het ontzinkingsbestendige messing huis, maken van de RV181 een betrouwbare en servicevriendelijke keerklep, die het drinkwater tegen deze gevaren beschermt tot en met vloeistofcategorie 2. Daarbij zorgen de geïntegreerde testpluggen voor een eenvoudige en snelle controle van de keerklep.

Voor bescherming bij hogere vloeistofklassen voorziet Honeywell conform de EN1717 in een compacte CA- en BA-beveiliging. Speciaal hiervoor zijn de CA295 ontworpen (tot categorie 3) en de BA295 (tot categorie 4).

Bovengenoemde types vormen een perfecte productenlijn om aan de nieuwe regelgeving te voldoen en zijn uiteraard Kiwa goedgekeurd. Honeywell drinkwaterbeveiligingen zijn van een hoge kwaliteit, onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar en aantrekkelijk geprijsd.

Trefwoorden: Drinkwaterbeveiliging, En1717, Installatie, Keerkleppen,

Contact Honeywell

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share