Grote belangstelling voor nieuwe Wijnvakbeurs in Hong Kong

Door: Hong Kong Trade Development Council  09-06-2008
Trefwoorden: Wijn, Vakbeurs, Aziatische Markt

Rond 150 bedrijven uit meer dan 20 landen en regio's nemen naar verwachting aan deze openingseditie deel. Onder de exposanten zijn wijnhandelaren en vertegenwoordigers van kelders uit Hong Kong en Azië zowel als toonaangevende wijnproducenten en wijnhandelaren uit de Nieuwe en Oude Wereld. Deelname is onder meer bevestigd door belangrijke distributeurs in Hong Kong zoals Maxxium Hong Kong ltd, Moet Hennessy’s, Ponti Food en Wine Cellar Ltd. Enkele overzeese exposanten zijn Premium Wine Services Pty Ltd uit Australia, Coopers Creek Vineyard Ltd uit Nieuw Zeeland, MSE-Deutsche Weine uit Duitsland, Fremura Group SRL uit Italië, Grupo San Jose De Allende SPR uit Mexico, Ghiya Extrusions PVT Ltd uit India en Yevpatoria Winery Ltd uit de Ukraïne.

Volgens Juergen Mueller en Ulrike Endrolath, General Managers van MSE-Deutsche Weine, Duitsland, is de timing van de beurs erg gunstig. “Volgens ons is het tijdstip goed gekozen omdat er genoeg tijd is tussen het bottelen van de 2007 wijnen en de beurs zodat er tijd overblijft om de beste wijnen te kiezen voor een goede presentatie. Daarnaast is augustus de maand waarin de klanten hun keuzes maken voor de herfst en de winter.”

MSE-Deutsche Weine is een jong bedrijf dat zich specialiseert in de export van Duitse wijnen naar Azië. “Wij hebben een groot aanbod uitstekende Duitse wijnen, meest witte, waaronder wijnen uit alle befaamde Duitse regio's zoals de Moezel, Middel Rijn, Rheingau, Rheinhessen en de Pfalz. Onze wijnen passen perfect bij de Aziatische keukens."

“Ons doel op de beurs is om er contact te leggen met zoveel mogelijk potentiële klanten en dealers uit voornamelijk Hong Kong en het vasteland van China. We hopen daarnaast een aantal opdrachten te kunnen schrijven en om interesse te kweken voor de uitstekende Duitse wijnen die we tentoon gaan stellen en vertegenwoordigen. We willen in Azië bekend staan als een expert op het gebied van Duise wijnen.”

Makul Ghiya, directeur van Ghiya Extrusions PVT Ltd uit India, zegt dat de wijnvakbeurs de rol van Azië in de wereldwijnmarkt zal vergroten. Ghiya is het enige Aziatische bedrijf dat een uitgebreid assortiment aan wijnen kan leveren met aluminium schroefdoppen. “De belangrijkste reden om aan de Hong Kong International Wine Fair deel te nemen is promotie van ons merk,” zegt de heer Ghiya.

Olga Turuk, Marketing-analist voor Yevpatoria Winery Ltd uit de Ukraïne, noemt de groeiende consumptie van wijnen in Azië als één van de redenen waarom de vakbeurs op het juiste tijdstip wordt gehouden. “De wijnconsumptie groeit ieder jaar in Azië. De Volksrepubliek China wordt gezien als de markt met het meeste potentieel in de hele wereld."

De Hong Kong International Wine Fair biedt exposanten en inkopers de kans om te profiteren van het enorme potentieel van de Aziatische markt. Deze wijnmarkt (exclusief Japan) zal naar verwachting met 10-20% per jaar groeien in de komende vijf jaar. Dit betekent dat de consumptie in 2012 ongeveer US$17 miljard zal bedragen en in 2017 US$ 27 miljard.

In China, Hong Kong, Singapore, Korea en Taiwan neemt het aantal welgestelde en goed opgeleide mensen snel toe. De waarde van China's wijnimport stijgt naar verwachting tot US$ 517 miljoen in 2017.Door het afschaffen van de importheffing op wijn heeft de regering van de Hong Kong Special Administrative Region een zeer gunstig klimaat voor de wijnhandel en - distributie gecreëerd. De HKTDC Hong Kong International Wine Fair 2008 zal deze positie nog verder versterken.


Bezoek voor nadere informatie http://www.hktdc.com/hkwinefair

Of bel met
Hong Kong Trade Development Council
Prinsengracht 771
NL-1017 Amsterdam, the Netherlands
T +31 20 627 7101 (From Belgium 0800 1 8888)
F +31 20 622 8529
E amsterdam.office@tdc.org.hk
I www.hktdc.com
CoC/KvK registration 4119 7784
Hong Kong Trade Development Council
Prinsengracht 771
NL-1017 Amsterdam, the Netherlands
T +31 20 627 7101 (From Belgium 0800 1 8888)
F +31 20 622 8529
E amsterdam.office@tdc.org.hk
I www.hktdc.com
CoC/KvK registration 4119 7784

Trefwoorden: Aziatische Markt, Vakbeurs, Wijn, Wijnvakbeurs,

Contact Hong Kong Trade Development Council

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share