Nederland telt 594.000 mensen met een BKR registratie die geen hypotheek krijgen, vaak onterecht...

Nederland telt 594.000 mensen met een BKR registratie die geen hypotheek krijgen, vaak onterecht... van Huisgarant

Door: Huisgarant  04-02-2007
Trefwoorden: Hypotheek, Offerte, Hypotheekadvies

Amsterdam, februari 2007

594.000 Nederlanders met een BKR codering kunnen veelal onterecht geen hypotheek krijgen.

Veel potentiële huizenkopers ondervinden problemen tijdens een hypotheekaanvraag wegens een negatieve codering bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Deze doelgroep ziet de mogelijkheid van een eigen huis vaak in rook opgaan.

Soms is deze afwijzing terecht in het geval waarbij de consument er daadwerkelijk een financiële puinhoop van heeft gemaakt. De consument is in dit geval veelal wanbetaler en heeft een veelheid aan hoge schulden. Maar veelal wordt deze doelgroep onterecht afgewezen.

Nederland telt meer dan 70 reguliere geldverstrekkers. Deze reguliere geldverstrekkers wijzen hypotheekaanvragen veelal standaard af omdat ze bang zijn dat deze doelgroep niet aan hun betalingsverplichting kan voldoen. Ook hebben deze reguliere banken de 'luxe' van een veelheid aan 'normale' hypotheek aanvragen.

Sinds kort zijn er een aantal gespecialiseerde partijen opgestaan die zich juist wel op de BKR doelgroep richten. Deze partijen bekijken samen met de klant naar de mogelijkheden om de maandelijkse hypotheeklasten te kunnen betalen. Is dit mogelijk dan is de kans groot dat de consument alsnog een eigen huis kan betrekken.

Een gespecialiseerde hypotheek organisatie met een dergelijke werkwijze is HuisGarant. Lees meer over de hypotheek met BKR codering oplossingen van HuisGarant.

Trefwoorden: Bkr, Bkr Toetsing Zonder Bkr, Bkrtoetsing, Code, Codering, Elq, Hypotheek, Hypotheekadvies, Hypotheekadviseur, Hypotheekrente, Hypotheken Met Negatieve Codering, Hyptoheekofferte, Intermediair, Lening, Offerte, Registratie, Rk, Schuld, Sparck,

Contact Huisgarant

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share