ING WoonWaarUWilt: bieden op woning die niet te koop staat

Door: iBlue Makelaars  08-11-2008

Hans Hagenaars, directeur ING Retail: "Door de stagnatie op de woningmarkt kunnen kopers niet altijd de woning kopen die ze willen. Wij vinden het onze rol om te komen met initiatieven die meer beweging op de woningmarkt mogelijk maken. We werken hierbij graag samen met NVM-makelaar iBlue, een snelgroeiende partij die op moderne wijze invulling geeft aan het makelaarschap.”
iBlue-directeuren Alex ten Voorde en Jalmar de Jong: "Als je meer dan 5 jaar in je eigen huis woont heb je meestal een behoorlijke overwaarde opgebouwd. Het is natuurlijk leuk om een bod op je huis te krijgen en met die zekerheid op zak zelf op zoek te gaan naar een woning die nog beter bij je past.”

Stappen
Als een woningzoekende zijn of haar droomhuis ziet en een eerste idee heeft voor een openingsbod vult de klant op www.ing.nl het WoonWaarUWilt formulier in. iBlue Makelaars neemt binnen een werkdag contact op met de klant om samen tot een realistisch bod te komen en vragen te beantwoorden. ING Bank benadert de klant om een hypotheekadviesgesprek in te plannen. Zonder dit gesprek wordt de woningbezitter niet benaderd. Als uit het adviesgesprek blijkt dat de klant het bod kan nakomen benadert iBlue schriftelijk de woningbezitter. De onderhandeling begint als deze aangeeft open te staan voor verkoop en de klant een aankoopopdracht geeft. iBlue bemiddelt in de onderhandeling bij de aankoop van het huis. Aangezien de financiering al vantevoren is doorgesproken weten beide partijen snel waar ze aan toe zijn.

Einde bericht

Persinformatie:
ING Bank Nederland, (020) 5764179, cindy.penders@postbankmail.nl
iBlue Makelaars, Alex ten Voorde, (06) 51302136, alex@iblue.nl

De ING Bank biedt zowel particuliere als zakelijke klanten een breed pakket aan financiële diensten.
Met circa 10.000 werknemers en 250 kantoren in Nederland is de ING Bank een aanbieder van financiële producten die met haar klanten meedenkt over geldzaken. De ING Bank is een Nederlands onderdeel van de ING Groep, een wereldwijd opererende financiële dienstverlener op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr. 33031431.

iBlue Makelaars is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot één van de grootste woningmakelaars van Nederland. Innovatieve diensten en een gunstige prijsstelling zorgen voor een continue forse groei. iBlue Makelaars heeft een netwerk van eigen makelaars in heel Nederland. iBlue Makelaars heeft 2007 met een gezonde winst afgesloten. iBlue Makelaars BV, statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr. 34227159.