Zaaltjezoeker.nl maakt kleine zaaltjes vindbaar

Door: Ideacompany  25-06-2007

Een training of een brainstormsessie in een museum, een fort, een Volksuniversiteit, een dorpshuis, een wijnkelder of een kookstudio. Je komt er niet zo snel op, maar het blijkt allemaal te kunnen in Nederland.
De IdeaCompany uit Amsterdam introduceert een gratis zoekmachine voor het vinden van zaaltjes. De site richt zich op locaties die niet via Google of grote commerciële locatiesites te vinden zijn.

Bedenker van Zaaltjeszoeker is Marijke Krabbenbos (35), oprichter van de IdeaCompany en professional ideeëngenerator. Marijke Krabbenbos: “Op diverse momenten, had ik zelf behoefte aan een dergelijk overzicht. Ik zocht een keer een leuke locatie voor een eenvoudige bruiloft, maar ook eens voor een training en regelmatig zoek ik geschikte brainstormlocaties. Dan wil ik niet terechtkomen in zo’n standaard zalencentrum of in een duur conferentie-oord. Rondvragen in eigen kring is dan vaak de oplossing. Iedereen kent wel zo’n leuk, verborgen zaaltje. Ze zijn echter moeilijk op internet te vinden omdat zaalverhuur meestal niet de hoofdactiviteit is en de zaalbeheerder weinig aandacht besteed aan zijn presentatie op internet.

Website voor en door gebruikers
En dus kwam Marijke Krabbenbos op het idee om een website op te zetten waar mensen zaaltjes kunnen vinden voor activiteiten als een vergadering, workshop, brainstorm, borrel of feest. Denk aan trainers, secretaresses, maar ook particulieren die een (klein) feestje geven. De site biedt de mogelijkheid om te zoeken op geografie, activiteit en grootte, maar ook op sfeer zoals “trendy”, “landelijk” en “spiritueel”.

Het uitgangspunt van de site is "voor en door gebruikers"; iedereen kan zaaltjes aanleveren en recensies over de bezochte locaties schrijven.
Zaaltjezoeker.nl attendeert de gebruiker alleen op de zaal, de eventuele reservering gaat rechtstreeks via de zaaleigenaar.

Honderd locaties, snel groeiend
De zoekmachine draait nu enkele weken. Er staan nu ruim honderd zaaltjes op de site en er zijn er nog ruim driehonderd aangeschreven. Circa honderd daarvan zijn getipt door derden. Wanneer de eigenaars ermee instemmen, worden ook deze locaties aan de site toegevoegd. Een vermelding voor de zaalverhuurder is geheel gratis. Ook de mensen die een locatie zoeken betalen hiervoor niets. Marijke Krabbenbos: “Dit overzicht wilde ik toch voor mezelf maken, dus dan kan ik het net zo goed ter beschikking stellen van anderen. De kosten verdien ik terug door een beperkt aantal advertenties op de site.” U kunt zaaltjes zoeken en tippen op www.zaaltjeszoeker.nl <http://www.zaaltjeszoeker.nl/> . Uiteraard kunt u ook uw eigen zaal aanmelden.

Over de Ideacompany
De IdeaCompany helpt bedrijven en instellingen aan frisse en creatieve ideeën. Men kan daartoe Marijke Krabbenbos inhuren als personal brainstormer of Ideacompany inschakelen voor het begeleiden van effectieve brainstormsessies. Een initiatief als Zaaltjeszoeker komt voor uit het autonome denkwerk van Ideacompany. Een eerder op eigen titel gerealiseerd initiatief is het netwerk voor ondernemers en ondernemende vrouwen, ‘Bites & Business’. Voor meer informatie: www.ideacompany.nl.


Noot aan de redactie: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Ideacompany, Marijke Krabbenbos, Amsterdam: 06 4115 4946

www.zaaltjeszoeker.nl <http://www.zaaltjeszoeker.nl/> – marijke@zaaltjeszoeker.nl

Voor meer ideeën en initiatieven van Ideacompany: www.ideacompany.nl <http://www.ideacompany.nl/>