IDG Nederland lanceert Techworld.nl

Door: Idg Nederland  02-05-2006
Trefwoorden: Media, Nieuws, Techniek

Techworld (http://www.techworld.nl ) ondersteunt de technici in hun dagelijkse werkzaamheden in de vorm van nieuws, testen, achtergronden, productinformatie en meer. Techworld wil op deze manier fungeren als informatieplatform voor onder meer systeembeheerders, netwerkmanagers, netwerkarchitecten, softwareontwikkelaars en webmasters.

De nieuwe b2b-titel van IDG Nederland is overzichtelijk ingedeeld zodat bezoekers direct naar de voor hen relevante informatie kunnen gaan. De site zal dagelijks worden voorzien van nieuws en achtergronden op het gebied van onder meer beveiliging, netwerken en andere zaken die binnen de kantoorautomatisering van belang zijn.

Naast nieuws en testen bevat Techworld ook een uitgebreide productdatabase waar bezoekers de specificaties van ict-producten kunnen bekijken. Op korte termijn zal de site bovendien worden uitgebreid met de IT-Vraagbaak waar bezoekers met collega's over actuele zaken en problemen kunnen discussiëren.

Behalve deze interactieve ontmoetingsplaats, zal Techworld binnenkort ook realtime statistische gegevens over onder meer virussen, spam, phishing en andere internetdreigingen gaan tonen in de vorm van dynamische grafieken. IDG is hiervoor momenteel in onderhandeling met enkele toonaangevende ict-beveiligingsbedrijven.

Techworld is primair een online merk met handige functionaliteit om de doelgroep aan te spreken. Naast uitgebreide rss-mogelijkheden kunnen abonnees hun nieuwsbrief op basis van hun eigen voorkeuren en interesses samenstellen.

"De doelgroep van Techworld heeft behoefte aan snelle, accurate informatie over marktontwikkelingen, producten en uiteraard internetdreigingen", zegt Wilbert de Vries, projectredacteur van Techworld. "Tot op heden waren zij hiervoor aangewezen op buitenlandse sites. Techworld zal dit gat proberen te dichten."

Overigens zal Techworld nog dit jaar ook enkele kleinschalige seminars voor de abonnees organiseren om hen bij te praten over een specifiek onderwerp. De techniek zal hierbij centraal staan.

Trefwoorden: Media, Nieuws, Productinformatie, Techniek, Uitgever