NU.nl lanceert NU Video

Door: Ilse Media Groep  13-10-2006

De NU.nl videoplayer bevat naast het algemene nieuws ook beelden van economisch, internet-, sport- en 'achterklap'-nieuws. Daarbij biedt NU.nl een Top 10 van de best bekeken filmpjes en de mogelijkheid deze door te sturen aan vrienden. Voor het eerst werkt NU.nl ook op dit gebied samen met het ANP en zijn partners, als aanvulling op de bestaande samenwerking met Zoomin. Op korte termijn zal het videoaanbod nog verder worden uitgebreid.

"De nieuwe player is een grote stap vooruit", zo meent hoofdredacteur Laurens Verhagen. "Een belangrijk aspect is daarbij dat onze lezers in de overzichtelijke NU.nl look and feel de beelden bij het nieuws kunnen volgen zonder al te veel reclamegeweld. In de praktijk betekent dit dat een kijker niet bij ieder filmpje reclame te zien zal krijgen."

"De eigen video-omgeving komt op het juiste moment", aldus Verhagen. "Fanatieke internetgebruikers kijken natuurlijk al langer massaal naar filmpjes. Voor de doorsnee-internetter geldt dit inmiddels ook. Er is veel behoefte aan een site waar kwalitatief hoogstaande en betrouwbare content op één plek is te vinden. Met de eigen video player springen we in op deze trend."

De komende tijd zal de videospeler worden uitgebreid met extra mogelijkheden. "Mensen vinden het altijd erg leuk om hun mening te geven", meent Verhagen. "Het ligt dus voor de hand dat zij dit ook kunnen doen bij video's door deze een waardering te geven. Een volgende stap is dat we onze lezers de mogelijkheid bieden om zelf een video in te sturen. Met foto's doen we dit al langer, en met veel succes."


Contact Ilse Media Groep

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share