Verwachting economisch herstel pas medio 2010 of later

Door: Improve Communication Network  19-05-2009
Trefwoorden: Consultancy, Projectmanagement, Personeelsmanagement

CFO’s zijn terughoudend als het gaat om een voorspelling te doen met betrekking tot een herstel van de huidige economische situatie. Het merendeel verwacht niet eerder dan medio 2010 een eerste opleving. Zelfs 37% verwacht dit herstel pas veel later. Een groot aantal CFO’s houdt er bovendien rekening mee dat de personele bezetting op hun afdeling(en) binnen nu en 24 maanden met ruim 25% zal zijn afgenomen.
Een en ander blijkt uit een eerste kwalitatief onderzoek onder CFO’s van grote ondernemingen, dat TriFinance, de snel groeiende internationale consultant op het gebied van projectmanagement en bemiddeling van financiële experts, onlangs heeft afgesloten. Het accent lag vooral op de verwachtingen van CFO’s met betrekking tot de personele situatie binnen hun organisatie.

Kostenbeheersing, druk op de omzet en winstgevendheid zorgen ook voor een verhoogde werkdruk op de vloer van de financiële afdelingen, zo blijkt uit het onderzoek. Deze werkdruk zou in eerste instantie intern opgevangen moeten worden door minder personeelsleden. Want ook op de financiële afdelingen neemt het aantal vaste krachten sterk af. Er wordt in de toekomst, bij het werven van personeel in de financiële sector, door de bedrijven nog nadrukkelijker gekeken naar proactiviteit (36%), een hands-on mentaliteit (20%) en een hoge mate van specialisatie (56%). Verrassend was verder in het onderzoek de constatering dat slechts 6% van de ondernemingen op dit moment problemen ondervindt op financieringsgebied.

Volgens Pieter Smit, Marketing Manager van TriFinance, is het een tendens op personeelsgebied die al geruime tijd waarneembaar is. “Ons onderzoek bevestigt dat juist nu gezocht wordt naar specialisten, met een brede en vooral technische vakkennis gekoppeld aan flexibiliteit. We bespeuren al geruime tijd een toenemende vraag naar hoog gekwalificeerde en op projectbasis inzetbare financiële experts. De TriFinance formule speelt naadloos in op deze situatie binnen financiële organisaties, want bij ons kunnen de consultants ook daadwerkelijk terugvallen op de vakkennis van het z.g. Base Camp. Dit stelt hen in staat snel te schakelen en in te spelen op de veranderende marktsituatie met haar specifieke eisen”, aldus Smit.

Dat er binnen het bedrijfsleven ook sprake is van enig optimisme blijkt uit het feit dat een klein aantal CFO’s (6%) van mening is dat de huidige economische situatie vooral ook nieuwe kansen voor ondernemingen biedt.

TriFinance is actief op het gebied van financiële consultancy en project management. TriFinance levert ervaren financiële experts op sleutelposities binnen het bedrijfsleven en overheid. Daarnaast richt TriFinance zich op werving- en selectie van financieel management. TriFinance heeft in Nederland kantoren in Amsterdam en Rotterdam, naast drie vestigingen in België en een vestiging in Duitsland.

Trefwoorden: Consultancy, Finaciële Experts, Financiële Consultancy, Kostenbeheersing, Personeelsmanagement, Projectmanagement,

Contact Improve Communication Network

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share