Indivirtual ontwikkelt online campagne voor Subaru

Door: Indivirtual  27-03-2006
Trefwoorden: Internet, Communicatie, Marketing

Gerichte benadering zakelijke rijder

Amsterdam, 27 maart 2006 – Subaru Benelux heeft internetbureau Indivirtual gekozen voor de ontwikkeling van een online campagne voor zijn LPG-actie. Subaru gebruikte tot op heden alleen printmedia en televisie in zijn campagnes. Door het inzetten van internet wil Subaru een breder publiek aanspreken en meer synergie bereiken tussen zijn communicatiemiddelen.

Indivirtual ontwikkelde voor Subaru een speciale actiesite www.subaru.nl/actie, en banners die onder meer geplaatst worden op de websites van het Financieel Dagblad en Business News Radio. Subaru wil met de actie naast zijn bestaande doelgroep ook de zakelijke rijder nadrukkelijker aanspreken. Omdat Subaru geen dieselauto’s levert, wordt het merk niet altijd meegenomen in het keuzeproces voor zakelijke auto’s. De actie speelt hier op in door de mogelijkheid te bieden om bij een aantal modellen voordelig een LPG-installatie aan te schaffen.

Testcase
Bart van Haaren, General Manager Sales & Marketing bij Subaru: “De meeste kopers oriënteren zich eerst op het internet voordat ze bepalen welke showroom ze bezoeken. Deze actiesite en banners zijn voor onze een testcase om te kijken of internetmarketing ook voor ons een effectieve manier is om met onze doelgroep te communiceren. Mocht het een succes zijn, dan gaan we het ook inzetten bij de introductie van onze nieuwe modellen in september.”

Indivirtual werkte in het verleden al vaker voor Subaru en was bekend met de uitstraling de het bedrijf naar zijn doelgroep wilde hebben. De actiesite en banners werden binnen vier weken ontwikkeld.Van Haaren: “Het proces ging heel snel. We hadden al ideeën hoe de site eruit moest komen te zien. Indivirtual heeft op basis daarvan een voorstel gemaakt en hun advies uitgebracht. Al snel hadden we een prototype van de site beschikbaar.”

Ian Zein, managing director van Indivirtual: “Het succes van websites als autotrader.nl en kieskeurig.nl geeft duidelijk aan dat het publiek zich niet alleen meer via televisiereclames en tijdschriften laat informeren, maar zelf actief op zoek gaat naar wat de beste koop is. Subaru ziet deze ontwikkeling ook en speelt hier met deze online campagne goed op in.”

Trefwoorden: Communicatie, Internet, Marketing

Contact Indivirtual

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share